Font: bloc de l’esplai Zig-Zag

Sovint els monitors/es parlem d’un model d’esplai, de la participació, de l’organització assembleària, de transparència i altres termes que ens poden sonar una mica utòpics. Són els fonaments del nostre ideari i ho fem realitat cada any a l’Assemblea General Ordinària (AGO).

El passat diumenge 6 d’octubre, l’AGO del Sector Penedès-Garraf i Anoia va tenir lloc a l’Ermita de Vilanova i la Geltrú, seu de l’Esplai Drac Màgic. Després d’un bon esmorzar on ens vam retrobar monitors i monitores del Sector, es va presentar l’assemblea i tot seguit vam aprovar la Memòria 2012-2013 on es recollien totes les accions assolides com a Sector en el curs passat. El segon punt de l’ordre del dia corresponia amb la presentació de l’Equip General de Sector, en el qual enguany s’incorporen tres monis més: l’Arnau de l’Esplai GER i la Marta i l’Alba de l’Esplai Zig-Zag, amb quatre EGS veterans: la Maite i l’Eloi de l’Esplai MIV i la Marta i el Guillem de l’Esplai Drac Màgic.

La segona part del matí es va encarar a revisar i formar les línies i accions que uneixen els esplais dins el Sector. Participació, model d’esplai, decreixement i atenció personalitzada són els quatre eixos on s’organitzen els diferents objectius per assolir durant el curs, per exemple; fomentar l’educació ambiental i responsable, millorar els espais de debat, potenciar el treball en xarxa, donar a conèixer el suport d’Esplac, etc. De la teoria es passa a la pràctica amb activitats com el Calça’t (formacions de monitors), Trobada Drets dels Infants, Trobada General de Sector, Banc de recursos (eines i recursos pel dia a dia de l’esplai), visites personalitzades dels EGS als esplais, etc.

Finalment, tots vam participar en la gestió responsable del pressupost per portar a terme les accions d’aquest curs 2013-2014 i vam enllestir la jornada amb un dinar per a tots els presents a l’AGO.