Aquest passat cap de setmana del 17 al 19 de maig el Sector Bages Berguedà hem celebrat l’Ogrenitza’t 2013, la Trobada General del Sector, un cap de setmana on la màgia de la mitologia catalana ha sigut la protagonista.

La Trobada s’ha celebrat a Sallent i ha tingut la participació de 151 infants i 45 monitors i monitores de 4 esplais del Sector: l’esplai GEPS de Santpedor, el Grup de Campaments l’Esparverd’Avinyó, l’esplai Tres Pins de Manresa, i l’esplai Roques Albes de Sallent. La proposta de fer una Trobada d’esplais va sorgir a l’inici del curs, ja que, tot i celebrar altres Trobades d’Infants, com la celebració del Dia Universal dels Drets dels infants, vèiem interessant poder fer un cap de setmana on convisquéssim diferents esplais del Sector. És per això que vam crear una comissió que ha treballat al llarg d’aquests mesos amb molta il·lusió per aconseguir que aquesta Trobada fos tant especial.

L’Ogrenitza’t 2013 ens ha portat a un temps, fa molts i molts anys, en el qual van néixer uns éssers molt peculiars que van haver d’aprendre a viure plegats. Alguns eren verds com les fulles dels arbres i més petits que qualsevol altre. Eren els Minairons, els follets dels boscos. Les Gorges i els Nunells eren aquells que es confonien amb els rius, les pluges o el cel, eren els follets de l’aigua. Els tercers eren els més vells i entremaliats, els que corrien més que ningú. Eren els fills del foc vermell, anomenats Diablons, els follets de bosc. L’arribada dels Ogres, completament diferents a aquests petits éssers, ens ha ajudat a aprendre la riquesa de la diversitat i poder reflexionar sobre la inclusió social a través d’un cap de setmana marcat per jocs i gimcanes, cançons, colors i molta #energiadelesplai!