El Centre Kurt Löwenstein (Alemanya) ofereix una nova trobada formativa per entendre les claus de la creixent militarització i trobar respostes conjuntes que passin per l’educació per la pau i els valors de la solidaritat internacional

La política d’exteriors dels partits d’esquerra està morta? On queden els valors de l’antimilitarisme i pau després del “Zeitenwende”*? (Is left-wing foreign policy dead? Antimilitarism and Peace after the “Zeitenwende”). Aquestes són les dues preguntes que el Centre Kurt Löwenstein vol tractar en el seu nou seminari internacional.

En el marc de la invasió russa a Ucraïna, el 27 de febrer de 2022 el canceller alemany Gustav Scholz va pronunciar un discurs en què situava un nou paradigma per Alemanya i la UE. En aquest context anunciava mesures de xoc com, entre d’altres, un augment en la despesa militar que significa el rearmament més gran del país des de la Segona Guerra Mundial.

Des de llavors hem vist com l’impacte de la guerra està canviant les accions en matèria d’exteriors dels governs dels nostres països i les condicions sota les quals vivim. Hi ha retallades en polítiques socials i les classes populars malden per l’encariment del cost de la vida, però en paral·lel s’incrementa la despesa militar o es toleren governs d’ultradreta a Europa sota el pretext de la unitat contra Putin.

L’objectiu d’aquest seminari és treballar quines respostes podem donar a aquests reptes. Quines de les nostres visions cal canviar o reafirmar? Des de les nostres organitzacions com podem treballar per refermar els nostres valors en aquest context complex i advers? Amb sessions de debat, formacions i altres dinàmiques es treballarà per tenir una perspectiva comuna basada en els valors de l’internacionalisme.

L’equip internacional del Centre Kurt Löwenstein ha preparat el programa d’activitats i sessions, que proposa treballar en dinàmiques, debats i espais autogestionats. També hi haurà temps lliure durant el dia i les nits a càrrec de les participants. 

*”Canvi d’època” o “moment de canvi” en alemany. 

Articles en català sobre el tema: 

Dates: 31 de març al 3 d’abril 2023*

Lloc: Centre Kurt Löwenstein (Werftpfuhl – Alemanya)

Cost: subvencionat pel programa Erasmus+

Idioma de treball: Anglès

Places disponibles per Esplac: 4

Com m’inscric? A través de l’Era! 

*Hi ha la possibilitat d’allargar l’estada participant de la Queer Easter.

Tens temps fins al 26 de febrer! Un cop tancat el període d’inscripció t’informarem si has estat seleccionada per participar en aquest seminari.

IMPORTANT! Informació relacionada amb la Covid-19
El Centre Kurt Lowënstein segueix un protocol sanitari per evitar els contagis per Covid-19 durant les seves formacions i garantir un espai “zero covid”. Se segueixen unes normes d’higiene (com portar mascareta als espais tancats). Per entrar al centre fa falta el certificat de vacunació (tres dosis), certificat de recuperació o certificat amb dues vacunes amb un test negatiu. Fins ara han dut a terme satisfactòriament totes les formacions i encara apliquen aquest protocol. En cas de cancel·lació no s’haurà de pagar cap quota.

Malgrat que ja no hi ha restriccions per viatjar i entrar a Alemanya des dels països de la UE, podeu consultar tota la informació aquí.

Més informació i contacte:  internacional@esplac.cat  / 722 67 21 66