Més d’una centena d’infants i joves dels esplais GER (Sant Pere de Ribes), GEM (Santa Margarita de Montbui), Drac Màgic (Vilanova i la Geltrú), MIV (Vilafranca del Penedès), Zig-zag (El Vendrell) i l’Esclop (Vila-seca) van celebrar el cap de setmana passat la Trobada de grans i joves intersectorial.

Des de bon matí, monitores i participants van omplir les places i els carrers de Vila-seca amb una gimcana que els va servir per trencar el gel i carregar-se d’energia.

Després d’una pausa per dinar, els grans van assistir a tres tallers sobre feminisme, drogues i sexualitat. Aquests estaven dinamitzats per les monitores dels esplais participants. Els joves, per la seva banda, van rebre formacions sobre autoestima, feminisme i LGBTI i drogues a càrrec de formadores exmonitores dels esplais l’Esclop (Vila-seca) i La Grapadora (Tarragona).

Va arribar la nit però l’energia encara no s’havia acabat: excursió a la Torre d’en Dolça -parc natural de Vila-seca- per acabar d’arrodonir el dia. Allà, infants, joves i monitores van sopar en una gran rotllana per agafar forces pel joc de nit. Un cop acabat el joc, ara sí, va arribar l’hora d’anar a dormir. L’Espai jove i l’Esplai es van omplir de màrfegues, sacs de dormir i cansament acumulat al llarg del dia.

Un energètic esmorzar de bon matí a la Plaça de l’Església i els infants ja estaven preparats per continuar amb la Trobada. Els joves van fer una posada en comú d’allò que havien après a les formacions del dia abans. I no ho van fer de qualsevol manera, sinó que van optar per recrear-ho en forma de teatre. Un teatre que obria el debat sobre els temes tractats a les formacions i que formen part del seu dia a dia. Mentrestant, grans gaudia del dia soleiat tot fent tallers i racons de manualitats.

El dinar popular i una estona de jocs i lleure van posar fi a un cap de setmana ple de cares noves, bells retrobaments i, sobretot, moltes ganes de seguir fent créixer aquest tresor compartit, l’esplai.

Tot preparat per les formacions de la tarda.

 

Una pinzellada de la formació d’autoestima amb els joves.

Una notícia escrita Elisenda Rovira, monitora del sector Camp de Tarragona.