Dirigents d’Esplais Catalans s’han reunit durant el cap de setmana del 27 i 28 de gener per començar a treballar el Pla Estratègic, parlar de l’Esplaiada 2025 i fer formació sobre com prevenir i abordar l’Abús Sexual Infantil des de l’entitat.

El cap de setmana del 27 i 28 de gener s’ha celebrat la primera tancada del Gran Comitè de l’any, la qual ha tingut lloc a una casa de colònies de Sant Pere de Ribes (Sector Penedès, Garraf i Anoia). Aquesta ha estat la primera trobada després de l’Assemblea General Ordinària (AGO) celebrada el mes de desembre, on els esplais van votar tot el que es farà durant el curs. El Gran Comitè és un dels òrgans de participació més importants d’Esplac, on estan representats tots els òrgans de decisió i els espais de treball de l’associació. Al final d’aquesta notícia podeu veure qui hi participa! En ell es proposen, es discuteixen i s’aproven línies de treball, accions i projectes concrets.

El dissabte al matí s’ha fet una formació sobre Abús Sexual Infantil (ASI), a càrrec de la Fundació Vicki Vernadet, entitat amb qui Esplac col·labora. La sessió ha servit per treballar de quina manera abordar l’ASI des de l’associació i com a dirigents. A la tarda, per altra banda, s’ha fet valoració dels diferents equips d’Esplac, des dels sectors fins a la Secretaria Tècnica, passant pels projectes i comissions. L’objectiu era tenir una mirada global sobre la situació d’Esplac i detectar cap a on es vol caminar com a entitat. Així s’ha començat a treballar el Pla Estratègic de l’associació, un document que s’ha de revisar durant aquest curs.

El Pla Estratègic és el document que recull els objectius que vol assolir l’associació durant els 3 cursos vinents. Enguany toca renovar-lo per als cursos 2024-2025, 2025-2026 i 2026-2027. Durant el Gran Comitè s’ha planificat com es treballarà durant tot el curs la revisió d’aquest document, un procés participatiu que implica als esplais, als sectors i fins i tot a les sòcies d’Esplac. Estigueu atentes i atents!

A més, dissabte també s’ha parlat de l’Esplaiada 2025. El Grup de Treball que organitzarà la trobada ja està en marxa i ha començat amb els preparatius d’un dels esdeveniments més esperats del curs vinent. Diumenge, per acabar, s’ha parlat de l’organització de l’Escola d’Esplac que tindrà lloc el mes d’abril (i on encara us podeu inscriure) i s’ha continuat treballant en el Pla Estratègic.

Un cap de setmana intens per començar l’any amb molta força!

*Qui és qui al Gran Comitè?

  • L’Equip de Coordinació (Equico) són les persones voluntàries que lideren l’associació i que són escollides a l’Assemblea General Ordinària per un mandat de 2 anys.
  • Els Equips Generals dels Sectors (EGS) són les persones que coordinen l’acció dels sectors geogràfics amb unes funcions semblants a l’Equip de Coordinació però en l’àmbit del Sector Geogràfic.
  • Les Representants de les Comissions (RdC) són les persones que representen cada comissió i que aporten una visió especialitzada i transversal en les decisions que es prenen a l’entitat.
  • La Coordinació Tècnica (CT) són la representació de les treballadores que realitzen la tasca quotidiana d’Esplais Catalans