“I tu, per què eduques?” Aquest és el títol de l’edició d’enguany de l’Escola d’Esplac, que tindrà lloc el 24 i 25 de febrer a Barcelona i que se centrarà en la relació entre l’educació i la política

A Esplais Catalans organitzem des de fa cinc anys l’Escola d’Esplac, conjuntament amb l’Escola Lliure El Sol i amb el suport de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Es tracta d’unes jornades destinades a crear debat, compartir experiències, formar i estimular el pensament de totes les participants, persones vinculades al món de l’educació.

L’edició d’aquest any se celebrarà el cap de setmana 24 i 25 de febrer de 2018 a l’Escola Els Xiprers de Barcelona i tindrà com a temàtica central la relació entre l’educació i la política. En els diversos espais de la trobada, prendrem consciència del valor polític de l’educació: del paper que la comunitat educativa juga en la cohesió social d’un territori i en la construcció d’un sistema socioeconòmic. També parlarem de l’ús del poder en les relacions educatives, de la coherència amb l’ideari dels centres, de la laïcitat en l’educació i de les formes d’organització educativa.

Paulo Freire, un dels referents pedagògics d’Esplais Catalans, va escriure: “L’educació no és neutra i cal un compromís clar amb els valors polítics i socials que l’orienten.” Vosaltres per què eduqueu?

Pàgina
En aquest enllaç trobareu informació sobre les ponents, el cartell, el programa, els espais de debat i el procés d’inscripció.

Vídeos
En aquest enllaç trobareu el vídeo de presentació de l’Escola d’Esplac 2018, amb la intervenció de diverses persones vinculades al món de l’educació, i l’entrevista a Segundo Moyano, educador social i pedagog (ponent final de la trobada).

Inscripcions
En aquests enllaços us podeu inscriure directament a l’Escola d’Esplac:
-Si sou monitors o monitores d’Esplac: aquí
-Si sou membres dels equips generals de sector o sòcies d’Esplac: aquí
-Si sou persones externes a Esplac: aquí

I tu, per què eduques? Participa a l’Escola d’Esplac 2018!