El cap de setmana del 25 i 26 de març, dirigents d’Esplais Catalans s’han trobat a Centelles per continuar organitzant la Monifesta’t, planificar el calendari del curs 2023-24, debatre sobre la revisió dels estatuts de l’entitat i fer una formació sobre rols de poder.

Cada cop queda menys per la Monifesta’t, la trobada general de monitores i monitors d’Esplac que té lloc cada tres anys i que enguany se celbrarà a Centelles del 19 al 21 de maig. Precisament per això, la trobada del Gran Comitè de març s’ha celebrat en aquesta localitat, aprofitant el dissabte al matí per a fer la primera reunió de l’Equip d’Organització de la Monifesta’t 2023. Aquesta reunió ha servit per conèixer els espais on se celebrarà l’esdeveniment, explicar l’organització de l’acte i definir les tasques de dinamització i logística que caldrà dur a terme. Si teniu interès a formar part de l’equip d’organització, no patiu; encara sou a temps! Recordeu que hi podeu participar tant si sou familiars d’un infant, exmonis, exdirigents, sòcies, dirigents o monis.

Després d’aquesta reunió, ha arribat el moment de començar la Tancada del Gran Comitè, que també s’ha celebrat a Centelles. En aquesta tancada hi participen membres de l’Equip de Coordinació, els Equips Generals dels diferents sectors geogràfics, les Representants de les Comissions i la Coordinació Tècnica(*). Com no podia ser d’una altra manera, les dirigents han arrencat la tarda del dissabte parlant de la Monifesta’t. L’objectiu ha estat definir quins dels debats que han proposat els esplais poden ser interessants a tractar durant l’esdeveniment.

En aquesta trobada també s’ha aprofitat per tancar el calendari del curs 2023-24. En molt breus podreu saber totes les activitats que farà Esplac! Per altra banda, el dia no podia acabar sense un espai formatiu; en aquest cas sobre rols de poder. Aquest espai ha servit perquè les persones dirigents puguin reflexionar sobre el rol que ocupen i debatre sobre quines pràctiques cal millorar o continuar treballant.

Durant el matí de diumenge s’ha parlat sobre el procés participatiu de revisió dels estatuts d’Esplac. S’han definit quins debats tindran lloc els propers mesos, amb l’objectiu de fer uns estatuts de l’entitat més participatius i col·laboratius. Finalment, el cap de setmana ha tancat amb la posada en comú del desenvolupament, la logística i l’organització dels sectors geogràfics, i amb un debat per establir criteris i objectius que permetin definir el paper de les Representants de les Comissions en l’atenció personalitzada als esplais.

*Qui és qui al Gran Comitè?

  • L’Equip de Coordinació (Equico) són les persones voluntàries que lideren l’associació i que són escollides a l’Assemblea General Ordinària per un mandat de 2 anys.
  • Els Equips Generals dels Sectors (EGS) són les persones que coordinen l’acció dels sectors geogràfics amb unes funcions semblants a l’Equip de Coordinació però en l’àmbit del Sector Geogràfic.
  • Les Representants de les Comissions (RdC) són les persones que representen cada comissió i que aporten una visió especialitzada i transversal en les decisions que es prenen a l’entitat.
  • La Coordinació Tècnica (CT) són la representació de les treballadores que realitzen la tasca quotidiana d’Esplais Catalans.