Dirigents d’Esplais Catalans s’han reunit durant el cap de setmana del 27 i 28 d’abril per realitzar el curs Teresa Claramunt, definir el procés participatiu de l’Esplaiada 2025 i seguir treballant el Pla Estratègic, entre altres qüestions.

El cap de setmana del 27 i 28 d’abril ha tingut lloc la tancada del Gran Comitè a l’Alberg de Manresa (Sector Bages, Berguedà i La Cerdanya). El Gran Comitè és un dels òrgans de participació més importants d’Esplac, on estan representats tots els òrgans de decisió i els espais de treball de l’associació. Al final d’aquesta notícia podeu veure qui hi participa! En ell es proposen, es discuteixen i s’aproven línies de treball, accions i projectes concrets.

Aquest cop la tancada ha engegat amb el curs Teresa Claramunt, un espai en el què Equips Generals de Sector (EGS), Representants de Comissió (RdC) i membres de l’Equip de Coordinació (Equico) s’han format al voltant de què vol dir ser dirigent. El curs ha permès debatre i definir els rols de les persones voluntàries dins de l’entitat.

També hi ha hagut espai per a treballar el Pla Estratègic. Aquest document recull els objectius de l’associació per als pròxims tres cursos i enguany toca renovar-lo a través d’un procés participatiu que implica al Gran Comitè, però també als esplais, als sectors i, fins i tot, a les persones sòcies d’Esplac! Per altra banda, també s’ha parlat de l’Esplaiada 2025, un dels esdeveniments més importants de l’entitat, i s’ha començat a revisar el Protocol contra agressions discriminatòries.

Més enllà d’això, també hi ha hagut espai per parlar de la memòria econòmica i el circuit de posicionaments, posar-se al dia sobre la tasca que s’està fent dels diferents projectes o treballar el calendari.

Ha estat un cap de setmana molt profitós!

Qui és qui al Gran Comitè?
  • L’Equip de Coordinació (Equico) són les persones voluntàries que lideren l’associació i que són escollides a l’Assemblea General Ordinària per un mandat de 2 anys.
  • Els Equips Generals dels Sectors (EGS) són les persones que coordinen l’acció dels sectors geogràfics amb unes funcions semblants a l’Equip de Coordinació però en l’àmbit del Sector Geogràfic.
  • Les Representants de les Comissions (RdC) són les persones que representen cada comissió i que aporten una visió especialitzada i transversal en les decisions que es prenen a l’entitat.
  • La Coordinació Tècnica (CT) són la representació de les treballadores que realitzen la tasca quotidiana d’Esplais Catalans