Aquest curs, la Trobada de Monitores i Monitors del Sector Barcelona ha tornat a fer-se com abans de la pandèmia: marxant un cap de setmana sencer, entre formacions i obres de teatre! D’altra banda, el Sector Bages i Berguedà s’ha format en la seva tradicional matinal formativa, enguany a Sant Joan de Vilatorrada.

Es recupera el format “tradicional” de la Trobada de Monitores i Monitors del Sector Barcelona!

La Trobada de Monitores i Monitors del Sector Barcelona és una de les activitats amb més pes del Sector. De fet, tot i haver formalitzat la separació del Sector en tres subsectors, aquesta és una de les activitats que es vol mantenir conjunta. Enguany, s’ha celebrat el cap de setmana del 13 i 14 de novembre a la Casa de Colònies El Pinatar, a Gualba. 

Un total de 200 monitores han participat de les 9 formacions ofertes, que es van escollir en base a un formulari enviat a totes les monitores del sector. D’aquestes 9 formacions, 7 es van realitzar a través de l’Escola Lliure El Sol (Salut Mental, Educació Emocional, Alimentació Saludable i Transtorns Alimentaris, Participació Infantil, Treball amb adolescents, Deconstrucció de masculinitats i Detecció, prevenció i abordatge del bullying), 1 a través del CRAJ (Gestió legal i administrativa de l’entitat) i una autogestionada per dues monitores (Art i gènere). 

Després de les formacions, que van ser dissabte a la tarda, es van realitzar les famoses obres de teatre. L’esplai guanyador va ser el Kasperle, que com a reconeixement es va endur una tenda de campanya. Diumenge, la comissió va preparar un bingo musical per dinamitzar el matí i un dinar conjunt: amanida de llenties i verdures! 

El Sector Barcelona està molt content de la trobada i d’haver pogut recuperar el format tradicional. De ben segur que ha estat plena d’anècdotes i aprenentatges! També, el sector està molt agraït a les monitores que van estar organitzant l’activitat, sense vosaltres no hauria estat possible! 

El Bages i Berguedà es forma!

El passat dissabte 20 de novembre, el Sector Bages i Berguedà va celebrar la ja tradicional Matinal Formativa al poble de l’esplai Lairet, Sant Joan de Vilatorrada. La trobada formativa va comptar amb monitores i monitors dels diferents esplais del sector. Com que el sector ha crescut molt aquest curs, també ho han fet el nombre d’opcions formatives del dia. En aquesta edició les monitores i monitors van poder escollir entre: bullying, prevenció, detecció i intervenció, educació emocional amb infants i joves, i educar en la sexualitat. També s’havia fet la demanda d’educació en perspectiva de gènere i LGTBI, però finalment no es va poder fer.

Durant el matí, hi va haver una pausa en la qual l’Equip General de Sector va preparar cafè i una mica d’esmorzar per tothom. Un esmorzar molt benvingut després de la reunió del sector de la nit anterior que havia estat llarga i intensa!

Aquesta jornda es valora com una activitat molt profitosa pel fet que suposa un espai de formació, així com de coneixença entre les monitores i els monitores del sector, que de mica en mica van recobrant la relació després de l’últim curs estrany. Hi ha ganes de poder repetir el curs que ve!