Més de 300 participants i 60 monis s’han trobat a la Tropicalitza’t, la Trobada General del Sector Maresme que ha tingut lloc a Tordera el cap de setmana de l’11 i 12 de març.

És dissabte 11 de març i són 9.30h del matí. Fa sol i sembla que el fred que fins fa poc dies era ben present ha estat substituït per una escalforeta de primavera. Al Parc Prudenci Bertrana, les monitores i monitors de l’Esplai Garbell es troben amb l’EGS per començar a muntar la taula on fer les inscripcions i repassar que tot està llest per la Tropicalitza’t, la trobada general del Sector Maresme. Mentrestant, centenars d’infants, joves i monis dels esplais Guaita’l, La Tribu, 4Pedres, Garbí, Bixus i L’Olla de Grills ja són al tren de camí cap a Tordera. 

Hores abans que comencés el cap de setmana, la comissió de monis encarregada de l’organització de la Tropicalitza’t tancava els últims preparatius, recollia la comanda de menjar i s’assegurava que tothom tingués la informació necessària. Ara ja són pràcticament les 10h i el parc Prudenci Bertrana, que serà el punt neuràlgic de la trobada, està ple de participants que comencen a descarregar les motxilles i a esmorzar; monis que porten material per a les activitats i d’altres que repassen que les inscripcions i autoritzacions siguin correctes. 

En poc menys d’una hora, pràcticament tothom està a lloc i, ara sí, es dona el tret d’inici de la Tropicalitza’t! Durant el cap de setmana es duen a terme activitats, jocs de nit, àpats conjunts, tallers… dos dies ben complets que fan de la trobada una experiència inoblidable. 

 

El fil de conductor de la Tropicalitza’t 2023 ha versat sobre l’origen perdut del Sector Maresme. Per descobrir-lo, els esplais han aconseguit les pàgines d’un llibre custodiat per unes muses competitives i egoistes. No ha estat fàcil, però al llarg del cap de setmana infants, joves i monis han ajudat les muses a trasnformar-se per representar els valors del sector: generositat, respecte, cooperació, honestedat i assertivitat.

Amb tot, ha estat un cap de setmana ple d’activitats, moments i espais de coneixença que han permès que petits, mitjans, grans i joves de diferents esplais es coneguin; cohesionant i enfortint així la xarxa entre esplais del Maresme. La comissió en fa una molt bona valoració i celebra l’èxit de la primera Tropicalitza’t des de fa molt de temps!

Agraïm la col·laboració de l’Ajuntament de Tordera, les Escoles i Institut que ens han cedit espais per poder dormir, així com la implicació de la comissió organitzadora i l’equip de monitores i monitors de l’Esplai Garbell, que aquestcelebren 15 anys i la Tropicalitza’t els ha servit per visibilitzar la seva tasca al poble!