Aquest passat cap de setmana alguns sectors geogràfics d’Esplac van fer l’Assemblea General Ordinària del sector i diverses activitats formatives per preparar i encarar el nou curs.

El Calça’t del Sector Penedès, Garraf i Anoia

El Sector PGA va fer l’anual Calça’t.  Dissabte 26, de 10 del matí a 20 del vespre, es van reunir a la casa de Colònies de Can Foix (Canyelles). Al matí van fer 3 formacions per grups: Pedagogia del joc, Participació infantil i Atenció a la Diversitat Funcional. Moltes monitores eren de primer any i va anar super bé perquè es coneguessin entre elles. De fet, algunes ja es coneixien dels cursos de monis de l’estiu o d’altres activitats anteriors! A la tarda va tenir lloc l’AGO i es va poder marcar les línies generals del Pla de Treball del curs 2020-21, sobretot encarades a enfortir la formació i la cohesió de les monitores del sector, i oferir suport als esplais per fer front a la situació de la Covid-19.

Sector Ripollès, Osona i Moianès: Reunió, AGO i formacions amb la Fundació Biky Bernadet
El Sector ROM va fer la Reunió de Sector i seguidament l’AGO a Folgueroles. Es va treballar in situ el Pla de Treball mitjançant una dinàmica creada per l’EGS (l’Equip General del Sector) en la qual s’analitzaven les necessitats del sector. D’aquesta manera, es van decidir tant els objectius com les activitats pel curs 2020-21. Com a novetats es va acordar que es faria una DUDI telemàtica i unes Jornades Formatives (que substitueixen la Calçotada Formativa).
A la tarda, es va fer la formació de Prevenció i Abordatge de l’Abús Sexual Infantil a mans de la Fundació Biky Bernadet.

El Bages i Berguedà planteja com encarar el curs i es forma amb l’Escola Lliure El Sol

El Sector BB va fer l’AGO a Sallent. Van treballar també el Pla de Treball i van decidir que volien mantenir el contacte amb els infants del sector. Per això van crear per franges d’edat activitats sense contacte amb vídeos, cartes, reptes, etc. A més, aquest any s’han proposat apostar per la formació de les joves. Al matí van fer una formació sobre la Prevenció i Actuació davant l’abús sexual i el maltractament infantil a mans de l’Escola Lliure el Sol.

Sector Girona: consolidar-se, créixer i fer xarxa!
Aquest cap de setmana també es va celebrar l’AGO del Sector Girona, aquest cop en format virtual! Es va aprovar la memòria i es va preparar el Pla de Treball pel nou curs, que continúa amb dos objectius molt importants: consolidar i mantenir el funcionamnet del sector, i fer-lo créixer. A més, es va sumar un objectiu nou: enfortir la xarxa entre els esplais del sector!