El passat 26 i 27 de març va tenir lloc la tancada de març del Gran Comitè, l’espai on hi són representats tots els òrgans de decisió d’Esplac. 

El cap de setmana va començar dissabte al matí amb la reunió d’organització de l’Esplaiada (encara us podeu inscriure i formar part de l’equip d’organització!). La reunió va servir per mirar espais, dividir tasques i preparar-ho tot perquè l’Esplaiada surti d’allò més bé.

Després, la tancada va donar el tret de sortida en un alberg de Vallvidrera. Aquesta trobada és un espai per compartir l’estat de projectes del curs (Pla de Participació, Línies Pedagògiques, Infància i Esplaiada, Inclusió i Diversitat, Locals i Territori, i Relleu) i de les comissions d’Esplac, on es reuneixen els Equips Generals de Sector, l’Equip de Coordinació, Representants de Comissions i la Coordinació Tècnica. A més a més, aquest cop també van participar-hi les persones comissionades d’Esplac, que ens representen a diferents espais: El Xema, ex EGS Maresme i participant del Grup de Treball de Pla de Participació que ens representa a la TIAC, el Xavi, ex Secretari General que ens representa a Incoop i la Rosa, ex EGS Bages i Berguedà que ens representa al Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC).

Durant el cap de setmana també es van tractar diversos temes com el calendari del curs 2022-2023, on està programada la Monifesta’t 2023; es va aprofitar per fer una dinàmica de comunicació interna, una diagnosi de la situació per poder organitzar bé la informació i els canals de l’entitat; i, a part, es van valorar eines per aterrar els criteris de distribució de l’entitat i fer-los més inclusius i diversos.

Per acabar, es va aprofundir en el relleu de l’entitat a través d’una dinàmica que ens va permetre analitzar l’estat de l’EGS dels diferents sectors geogràfics, així com proposar eines perquè els relleus siguin útils i sans.

El Gran Comitè se seguirà reunint i treballant per tornar-se a retrobar a l’Esplaiada i al Gran Comitè de juny!