El curs, que està subvencionat, es durà a terme del dissabte 28 d’octubre al diumenge 5 de novembre a Cascais (Portugal)

Probablement el curs passat vau llegir que des d’Esplac participem en el projecte “Migrations and otherness” que coordina l’organització portuguesa Rota Jovem i que inclou diverses activitats, com un intercanvi, un training course i una exposició itinerant.

L’intercanvi, que es va realitzar el mes de maig, va comptar amb la participació de cinc monis, dels esplais Sarau, Xangó, La Fera i GMM. L’activitat va consistir en una primera trobada entre diferents entitats per posar en comú coneixements, experiències de primera mà i vivències relacionades amb les polítiques d’immigració i refugiades en cada país.

L’activitat que ara se’ns ofereix és un training course, és a dir, un curs de formació per a joves que siguin voluntaris/es en l’àmbit juvenil i que tinguin els següents objectius i inquietuds, entre d’altres:

  • Reflexionar sobre la noció de Drets Humans.
  • Avaluar l’impacte de la migració forçosa pels individus i comunitats.
  • Explorar diferents significats de ciutadania, nacionalitat o cohesió, diàleg, construcció d’identitats.
  • Analitzar el paper dels mitjans en l’anàlisi de discursos polítics i socials i la influència en l’opinió pública.
  • Identificar les pors, els prejudicis i els discurs de l’odi i conèixer estratègies per “deconstruir-los” i confrontar-los.
  • Crear xarxes de solidaritat internacional i treballar la importància del treball en l’àmbit juvenil.

El projecte involucra 10 organitzacions i un total de 25 participants i tindrà lloc del dissabte 28 d’octubre al diumenge 5 de novembre a Cascais, una petita ciutat costera a prop de Lisboa. El termini per inscriure-s’hi acabarà el dimarts 12 de setembre. Tenim tres places per a monis d’Esplac i una d’elles, a més de tenir el rol de participant, haurà de desenvolupar una sessió/taller durant el curs. Us hi animeu?

Informació pràctica

Dates: del 28 d’octubre al 5 de novembre
Lloc: Cascais (Portugal)
Quota d’inscripció: gratuïta
Desplaçaments: subvenció de fins a 275 euros per moni
Places: 3 places per monis d’Esplac

  • Per a més informació: aquí
  • Per inscriure-s’hi: aquí
  • Per conèixer els criteris de selecció: aquí