Els equips de monitores i monitors del Sector Baix Llobregat d’Esplais Catalans ens hem trobat aquest passat diumenge, 18 d’Abril, per dur a terme la Trobada Formativa de Monis.

El Sector Baix Llobregat hem celebrat la Trobada formativa de monis aquest diumenge passat, 18 d’abril. En aquesta ocasió ens hem pogut trobar de forma presencial a la casa de colònies Can Rigol de Begues. Hem gaudit plegades de la càpsula formativa de lEscola Lliure El Sol Com millorar les dinàmiques internes dels equips” i del “Punt de trobada de les comissions de gènere dels esplais del sector”. Aquesta ha estat una activitat no mixta a càrrec de la Judit Robles, ex moni de l’esplai Peti ki Peti, ex EGS i actual psicòloga especialitzada en feminisme. 

Amb aquesta acció confiem en la formació continuada com a eina per a la transformació social des de l’educació en el lleure, afavorim el sentiment de pertinença al sector i la cohesió entre les monis dels diferents esplais a través de la participació

A més, amb el punt de trobada de les comissions de gènere dels esplais del sector hem creat creat un espai de formació i de compartir experiències on hem expressat els malestars que estem vivint i, alhora, els grans reptes que estem superant. 

Animem a la resta de sectors geogràfics d’Esplac a incorporar aquest espai a les seves trobades i, entre totes, construir esplais més segurs.

La valoració que fem d’aquesta activitat és molt positiva. Ens encoratja a treballar perquè al Sector Baix Llobregat prioritzem la formació continuada amb l’Escola Lliure el Sol i persones externes especialitzades. 

Aquesta trobada formativa s’ha organitzat seguint les mesures sanitàries per prevenir el contagi de la Covid-19. Hem comptat amb un protocol Covid-19 que hem fet arribar a les persones participants i totes n’hem seguit les indicacions. La Núria de l’Equip General del Sector i en Pol (futur membre) han estat les encarregades de rebre a les participants i formadores, així com de vetllar pel bon funcionament de la trobada formativa i del compliment de les mesures sanitàries. 

Seguim endavant perquè els equips de monitores del Sector Baix Llobregat participem activament en la preparació i realització de les trobades formatives de monis.