Fins a 360 monis i infants de set esplais del sector van reunir-se el passat 19 i 20 de novembre per celebrar la Diada Universal dels Drets dels Infants a Vilafranca del Penedès i Els Monjos

El mes passat es va celebrar el 20 de Novembre, Diada Universal dels Drets dels Infants. I un any més, el sector del Penedès, Garraf i Anoia vam sortir al carrer a reivindicar els nostres drets.

Però aquesta vegada va ser diferent, vam marcar la diferència. Gràcies a l’esplai MIV de Vilafraca, encarregat d’organitzar la trobada, vam poder gaudir d’una sortida d’un cap de setmana sencer quan, normalment, només es pot organitzar per un sol dia. Que com ho vam fer? Amb la col·laboració dels Ajuntaments de Vilafranca i dels Monjos, gràcies als quals vam poder gaudir d’espais on poder fer activitats per a diferents edats: infants a partir dels 3 anys i joves d’ESO i Batxillerat, aconseguint així la participació d’un total de set esplais amb uns 360 participants.

Diumenge, els i les joves van arribar als Monjos des de Vilafranca per reunir-se amb els infants i fer la lectura del manifest, elaborat a partir de reflexions i idees pròpies. I és que no hi ha forma més gratificant de resumir l’objectiu que vam poder assolir fent la sortida conjunta que amb la reflexió d’un dels nostres infants: “Els drets són allò que no ens poden treure”. I seguirem sortint al carrer a dir-ho ben alt i ben clar: tenim drets i, per nosaltres, el 20 de Novembre, és cada dia.