Aquest darrer cap de setmana, més de 200 infants i joves dels esplais del Sector Vallès Oriental s’han aplegat a l’Escola els Cingles i a l’Institut Eugeni Xammar del municipi de l’Ametlla del Vallès.

Infants, joves i monitores i monitors dels esplais Guai!, Santa Eulàlia, Bruixes i Bruixots, El Refugi i GEPA han compartit un cap de setmana plegades on han realitzat formacions i activitats al voltant de la no-discriminació, relacionant-ho amb aspectes detonants com ara els rols de poder i les cures. 

Durant el dissabte, les més joves van poder escollir formacions dinamitzades per les monitores i monitors, on es vehiculava la temàtica principal a través d’eines teatrals i corporals, i on es relacionava amb el gènere i la sexualitat. D’altra banda, els infants més petits ho van poder tractar a través d’activitats esportives i artístiques. A més a més, es van dinamitzar espais lúdics on fomentar la coneixença i cohesió entre els diferents esplais del Sector.

L’activitat va culminar amb un dinar col·lectiu al pati de l’Institut i una valoració conjunta de l’estada. Es va valorar molt positivament haver pogut recuperar aquesta activitat, després d’alguns anys sense poder-la fer, i ja tenen ganes de repetir!!

Les monitores i monitors han marxat ben animades per seguir dinamitzant l’activitat del sector, d’aquí a dos caps de setmana, amb la Monitrobada!