Al Banc de recursos d’Esplac trobareu tot tipus de recursos online.

Alguns dels esplais, com a entitats polítiques i educatives que som, ens estem plantejant adquirir una posició més activa davant el desastre de les polítiques de migració adoptades tant a nivell estatal com internacional i necessitem recursos per a informar-nos i establir un espai de reflexió i sensibilització. Altres, ja hi estem treballant i volem ampliar el ventall de recursos que hem posat en marxa.

Al Banc de Recursos d’Esplac trobarem un bon grapat de recursos que ens poden ser de gran utilitat. Aquí en tenim una selecció:

1. Entre Terres:  web/document creat pel Servei Civil Internacional i Stop MareMortum, en el que també hem participat entitats educatives com Esplac. El recurs aporta informació i dades actualitzades sobre diferents subtemàtiques: drets humans, racisme, Gènere i LGTB i transformació social, al voltant del tema migracions a la mediterrània. Proposen moltes activitats per diferents franges d’edat i una guia per a les monis, per a poder-ho treballar amb els infants. Fes click a la imatge per veure’n un petit vídeo.


2. Rostres de la Mediterrània: és una proposta artística de la plataforma StopMareMortum per a denunciar la mort de milers de perones a les fronteres europees. Hi han participat artistes però també està obert a infants i joves. A la web es pot veure com funciona i conèixer també altres projectes que tenen, llegir el seu manifest i totes les propostes que porten a terme. També se’ls pot donar suport.


3. Tècnica D.I.A.:
serveix per adonar-nos dels estereotips i prejudicis que tenim associats; està plantejada per treballar qüestions de diversitat cultural, però es poden fer servir imatges de qualsevol altre temàtica que ens interessi. Ens permet veure el racisme implícit en la nostra manera de pensar.

4. És hora de fugir: activitat per a joves a partir de 14 anys per treballar el tema de refugiades, promoure la sensibilització i la formació sobre el tema. És un dinàmica de rols.

5. Activitats de sensibilització de SOS Racisme: s’ofereixen activitats i formacions per a monitores i també per a joves a partir de 12 anys. Hi ha activitats que s’inclouen dins el “Catàleg de formació antirumors”, gratuïtes per a les entitats de Bcn (si ets un esplai de fora de Barcelona, contacta amb barcelona@esplac.cat per demanar-la gratuïtament)

6. Acollida de menors en situació irregular: informació teòrica sobre l’acollida de menors en situació irregular i refugiades, i què podem fer des de l’esplai.

7. Amic meu: es tracta d’un recull de reflexions d’infants del camp de Kherso, Grècia, sobre el seu viatge com a refugiats, i que publica l’Associació Open Cultural Center, en un petit llibre acompanyat dels dibuixos dels mateixos infants.

Podeu trobar tots aquests recursos i més al Banc de Recursos de l’EsplacNet!