Aquest darrer cap de setmana, Esplais Catalans – Esplac hem celebrat a Manresa la 38a Assemblea General Ordinària, l’òrgan de decisió més important de l’entitat.

Esplais Catalans-Esplac hem celebrat el passat cap de setmana (23 i 24 de novembre) a Manresa, la 38a Assemblea General Ordinària, el màxim espai de decisió de l’entitat. Més de 300 monitores i monitors de 57 esplais d’arreu del territori han aprovat els principals projectes de l’associació pel curs vinent, així com els posicionaments de l’entitat.

Enguany, tres nous esplais han entrat a formar part de l’associació: l’Esplai Tr3smón, l’Esplai Atzuc i l’Esplai Olla de grills. També s’ha incorporat el Pau Campderrós a l’Equip de Coordinació, la Irene Nadal ha ratificat el seu càrrec, i el Pau Casanovas, la Marta Molina i el Ferran Climent han estat escollits com a representats de la Comissió de Gèneres i Sexualitats diverses i dissidents. A més, Ramon Sagalés, Dani Costa i Alícia Flores, posen fi a la seva etapa com a membres de l’Equip de Coordinació. Agraïm la seva dedicació tot aquest temps i desitgem molta sort i encerts a totes les companyes, tant les que ens deixen com les que s’incorporen als nostres equips!

Durant el cap de setmana, a part d’aprovar el Pla de Treball i el Pressupost d’aquest curs, l’assemblea ha pres diferents decisions per millorar l’engranatge de l’entitat:

Els esplais fem front a la crisi del clima

Una de les decisions preses ha estat l’aprovació d’una resolució amb la que els esplais ens comprometem a actuar davant de l’emergència climàtica actual, fent canvis en el dia a dia per contribuir a la sostenibilitat del planeta. En aquest sentit, les monitores i monitors han acordat complir la Carta de Gestió Responsable de Recursos de l’entitat, així com formar-se en economia social i solidària i educar els infants i joves en el pensament crític, entre moltes altres accions.

Presentació d’un protocol contra agressions discriminatòries

Les violències i agressions sexistes, l’abús de poder i qualsevol altre tipus de tracte discriminatori són un greu problema social i polític que afecta a tota la ciutadania. Degut a la seva idiosincràsia, els esplais som entitats especialment vulnerables, ja que treballem amb infants i joves. És per això que en aquesta assemblea s’ha aprovat un protocol que té l’objectiu d’esdevenir una eina de prevenció i protecció, tant per infants com monitores i monitors, de tota mena d’actituds indesitjables.

Visibilització de la diversitat de gènere i d’orientació sexual a les intervencions

A més a més, i com a segon any consecutiu, s’ha dut a terme un recompte de les intervencions que han realitzat les persones assistents a l’assemblea, amb la finalitat de comptabilitzar les intervencions segons el gènere i l’orientació sexual. Dels seus resultats, se’n farà una anàlisi crítica amb la voluntat de revisar les dinàmiques internes de l’associació.

Per últim, donar les gràcies a Manresa i als esplais Minuatx, Vic-Remei, Tres Pins i Gugu per acollir-nos. Ha estat un cap de setmana inoblidable!

Podeu trobar totes les fotografies del cap de setmana en aquest enllaç!