El nou Reglament de Règim Intern, el Pla de Treball 2023-24 o el Pressupost 2024 són alguns dels documents aprovats a l’AGO 2023 que ja podeu consultar

El 2 i 3 de desembre de 2023, es va celebrar a Vilassar de Dalt la 42ena Assemblea General Ordinària d’Esplais Catalans. Més de 60 esplais van debatre i/o aprovar 18 puntso documents que recollien les línies a seguir de l’entitat en el curs 23-24 i establien canvis dins de l’organització interna d’Esplac.

Part de l’AGO es va dedicar a exposar tot allò que s’havia fet en el curs 2022-23. A través de la Memòria 22-23 i dels Informes de Gestió es van conèixer totes les energies destinades a l’associació durant el curs passat: van quedar recollides les accions que s’havien dut a terme i aquelles a les quals encara hem de destinar forces per acabar assolint. Junt amb la Memòria, també es va votar el Pla de Treball i Pressupost 2024, documents que marcaran les accions, objectius i partides pressupostàries del curs que està per venir. Tota aquesta informació ja es pot trobar als documents Memòria 2022-23, Pla de Treball 2023-24 i Pressupost 2024. A més a més, també es poden consultar tots els Informes de Gestió (Secretària General i Equip de Coordianció) que recullen a escala numèrica la involucració de les persones dirigents de l’entitat amb Esplac, així com l’Informe de l’Interventor de Comptes, que ens explica el pressupost i dona consell a nivell pressupostari a l’entitat i l’Informe d’aplicació de la Carta de Gestió de Recursos, que analitza l’impacte de l’entitat en termes ambientals. 

Altrament, també es van aprovar documents amb relació a l’organització interna d’Esplac, per tal d’adaptar-los a la realitat de l’associació. Podem afirmar que ja tenim nous Estatuts, en tràmit d’aprovació, que podreu trobar al nostre web un cop estiguin validats. A banda, comptem amb un Codi Ètic actualitzat que regeix les premisses a acomplir per les persones dirigents en l’associació, així com nou Reglament de Règim Intern (RRI). També es poden consultar des de ja les persones que formaran part de la Comissió de Compliment (Coco) – encarregada de l’aplicació del Codi Ètic i de l’Equip Gestor de Protocol – en cas d’haver d’aplicar el Protocol d’actituds discriminatòries d’Esplais Catalans.

Més enllà de tota la documentació aprovada, Esplac compta amb tres esplais nous: El Garbell, El Trencalòs i Cal Nialet. Ja en som 110! A  més, ens trobem davant d’un Equip de Coordinació renovat format per Cristina Gotzens (esplai Xirusplai) a la presidència, Paula Duaso (esplai El Botó) i Mariona Guillén (esplai Puigcastellar) a la vicepresidència primera i segona, Pau Mora (esplai Espurna de Gràcia) a la tresoreria, Mireia Bartolomé (esplai El Botó i esplai El Refugi) a la secretaria i Martina Picas (esplai Sarau) i Ona Serra (esplai Sarau) com a vocals. A més, es va ratificar a Clara Bricullé (esplai MIV) com a Secretaria General i Eduard Ferrando (esplai Espurna) com a figura d’Intervenció de Comptes.

Finalment, l’Assemblea també va aprovar l’associació d’Esplac a FETS i, per unanimitat, la Resolució “Justícia per Palestina!” que exigeix un alto al foc per part d’Israel, així com explicita el compromís d’Esplac per educar en el conflicte i seguir la campanya de la BDS.

Podeu consultar el transcurs de l’XLII Assemblea a l’Acta que penjarem durant els pròxims dies, així com les fotografies al Flickr d’Esplais Catalans!

AGO 2023