Durant les vacances de primavera els esplais d’Esplac han realitzat un centenar d’activitats per tot el territori, entre colònies, campaments i rutes, on hi han participat gairebé 4000 infants i joves.

Aquest 2023 els esplais laics i voluntaris han tornat a demostrar la seva força, organitzant gairebé un centenar d’activitats de lleure durant les vacances. En un context lliure de restriccions per la Covid-19, la primavera dels esplais ha tornat a bullir d’activitats, recuperant les xifres d’abans de la pandèmia.

Un miler de monitores i monitors i gairebé 4000 infants i joves de 57 esplais diferents han participat de colònies, campaments i rutes arreu del territori. A més a més, dos esplais han organitzat rutes fora de Catalunya, a Galícia i França, i 6 monis d’esplais d’Esplac han viatjat a Alemanya per participar a la Queer Easter, un seminari de formació internacional que aquest any s’ha centrat en l’educació sexual.

Les activitats de convivència durant les vacances ens ofereixen un espai per relacionar-nos en un ambient diferent, en contacte amb la natura, i poder gaudir l’esplai amb molta més intensitat. Només cal veure les imatges per imaginar com de bé s’ho han passat!

esplais esplac activitats primavera

Les activitats de primavera dels esplais en dades

COLÒNIES

7 activitats de colònies d’esplais del Sector Bages. Berguedà i La Cerdanya.

4 activitats de colònies d’esplais del Sector Baix Llobregat.

16 activitats de colònies d’esplais de Barcelona.

16 activitats de colònies d’esplais dels sectors Maresme i Girona.

16 activitats de colònies d’esplais dels sectors Penedès, Garraf i Anoia i Ripollès, Moianès i Osona.

8 activitats de colònies d’esplais del Vallès.

RUTES I CAMPAMENTS

Les rutes més freqüents han estat per la Costa gironina i la zona de la Vall de Núria.

Una activitat de ruta internacional a Foix, Occitània, i una altra nacional a Galícia.