Els esplais som #Imprescindibles i hem demostrat que la nostra tasca és essencial i segura. Tot i això les mesures restrictives implementades a raó de la Covid-19 no ens contemplen i ens impedeixen seguir fent esplai.

Ja fa una mesos que ens hem vist obligades a posicionar-nos i a reivindicar que els esplais no som educació segona. Som agents educadors essencials per als nostres infants i joves.  A l’octubre vam fer un posicionament conjuntament amb altres entitats de l’associacionisme educatiu en el qual reivindicàvem que l’educació en el lleure és segura i necessària. En conseqüència d’unes mesures restrictives que segueixen sense contemplar-nos hem decidit tirar endavant la campanya #Imprescindibles. Amb ella pretenem reivindicar que la tasca dels esplais és segura i per sobre de tot: necessària!

Accions de la campanya

Per tal que se’ns escolti ben fort, us convidem a tots els esplais a reunir-vos el dissabte 20 de febrer a les vostres ciutats i municipis. Us podeu organitzar per esplais, per sectors o amb altres entitats de lleure del territori. L’objectiu de les concentracions és reivindicar el nostre malestar amb les restriccions actuals i demostrar que som espais segurs i necessaris.

Per tant, la idea és que el proper dia 20 es realitzin diverses reivindicacions arreu del territori. Cada esplai haurà de decidir el lloc i l’hora de la manifestació. Recordeu que s’hauran de garantir les mesures de seguretat estipulades: distància de 1.5 m, facilitar gel hidroalcohòlic, senyalitzar les sortides, fer-ho en un espai a l’aire lliure, etc. En aquesta pàgina web trobareu tota la informació necessària: https://interior.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Comunicacio-de-manifestacions-o-concentracions.

Cartells per les concentracions

Amb la intenció que la nostra reivindicació arribi al màxim de gent possible hem creat diferents cartells perquè imprimiu i feu difusió de la vostra concentració:

  • Cartells per dibuixar o escriure: ens serviran per expressar tant a infants, joves, monis com famílies perquè volem anar a l’esplai i perquè és necessària l’educació en el lleure. Els podeu penjar als balcons, comerços, espais del poble, etc. i publicar a les xarxes socials amb el hashtag #Imprescindibles. Volem que tothom s’adoni de com és d’important l’esplai! Els podeu descarregar aquí.
  • Cartells per imprimir afegint la data: són els que serviran per difondre la convocatòria de la concentració. Els podeu descarregar aquí.
  • Material gràfic per Instagram (Feed i Stories): perquè pugueu difondre la convocatòria a xarxes socials. Els podeu descarregar aquí.

Des d’Esplac estem creant un comunicat conjunt, però us animem també a si voleu a fer-ne un de propi com a esplai. Quan hàgiu decidit la data i l’hora, preferiblement abans del dimecres 17 de febrer, ho podeu comunicar a comunicacio@esplac.cat i farem difusió conjunta de les diferents concentracions.

Recordeu: som #Imprescindibles i res no ens atura!

Manifest en el marc de la campanya #Imprescindibles aquí

Concentracions 20F

Aquest dissabte 20 de febrer es faran diferents concentracions a Catalunya.

Manifestacions_Esplac_Imprescindibles