Diumenge 20 de febrer se celebrarà la tercera edició de les Jornades Dissidents al Casal de Joves de Les Corts (Barcelona) sobre la temàtica “Corporalitats: Habitar els cossos des de la resistència”

Després de tres anys, les Jornades Dissidents ja és una activitat consolidada dins d’Esplac. Aquestes jornades estan organitzades per la Comissió de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents i es defineixen com un espai de formació per les monitores i monitors de l’associació per reflexionar al voltant de temes relacionats amb gèneres i sexualitats. La primera edició es va basar en la temàtica trans i la segona en el desig sexual.

Enguany, les III Jornades Dissidents abordaran els diferents eixos de resistència-opressió que ens travessen. 

Com cada any, la Comissió GSDD iniciarà les Jornades amb una ponència introductòria i la lectura d’un manifest. A continuació hi haurà l’opció d’assistir al tres tallers:

  • Entendiendo la discriminación y exclusión de los cuerpos racializados a càrrec de Lizette Nin
  • Sóc gorda i què? a càrrec d’Arte Mapache
  • Herramientas anti-transfobia a càrrec d’Empatravas 

A l’hora del cafè es farà l’aterratge d’idees, on es compartiran els diferents aprenentatges del matí i es pensaran recursos, eines i idees per treballar-los amb els infants i joves. Després es preveuen espais de tallers autogestionats, dinamitzats per la pròpia comissió, com un cinefòrum. Durant aquests dies s’anirà ampliant la informació. Finalment, es tancaran les Jornades amb un “micro obert”

Les III Jornades Dissidents tindran lloc al Casal de Joves de Les Corts (C/ Dolors Masferrer 33-35, Barcelona). Començaran a les 9:00h del matí i finalitzaran a les 18:30h de la tarda. L’activitat té un cost de 5€ per participant. En cas d’estar-hi inscrita però no poder participar-hi, es retornaran els diners si s’avisa abans del 15 de febrer. Per motius excepcionals i/o Covid-19 també es retornaran si s’avisa com a tard el 18 de febrer. Des de l’organització s’oferirà esmorzar i el dinar serà a càrrec de cadascú. 

Aquesta activitat és per a monis i sòcies d’Esplac, podeu inscriure’us a través de l’Era de l’1 de febrer a l’11 de febrer, i recorda que pots fer-te sòcia d’Esplais Catalans en qualsevol moment. 

Per qualsevol dubte podeu contactar a generesisexualitats@esplac.cat i estigueu pendents de la nova pàgina web de les Jornades Dissidents.