Si amb les últimes recomanacions de recursos per a la diada dels drets dels infants no en vau tenir prou, aquí us en fem algunes propostes que no venen directament d’Esplais Catalans, però que ens han semblat molt interessants!

  • ELS DRETS DELS INFANTS I EL GÈNERE

Si us interessa centrar-vos en un dret molt concret (el dret a la no discriminació per raó de sexe/gènere i a la igualtat de gènere), no dubteu a fer una ullada a les noves propostes pedagògiques que ha preparat enguany la Plataforma de Organizaciones para la Infancia: Derechos de la infancia con lentes de género.

  • LA SITUACIÓ DELS DRETS DELS INFANTS A LA NOSTRA REALITAT

La Xarxa de la Infància i Adolescència de Barcelona proposa un parell d’activitats que giren al voltant de l’anàlisi de la situació dels drets dels infants als nostres barris i poblacions. Tot i que el material està pensat per preparar la festa que celebra aquesta plataforma d’entitats, de la que Esplac en forma part, les activitats poden ser útils per a qualsevol esplai i en qualsevol moment, no cal esperar al 20N.

Si per contra, el que voleu són dades objectives sobre l’estat del dret a un nivell de vida dignat, segur que us interessarà l’interessantíssim informe sobre l’estat de la infància en relació a la pobresa que ha publicat recentment l’adjunta d’infància del Síndic de greuges de Catalunya.

  • I SI SOU DE BARCELONA…

L’ONG Educació Sense Fronteres ens convida a participar a un concurs de creació plàstica i literària vinculat al tema dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni per a nois i noies d’edats compreses entre 7-14 anys.