El dossier Mirall de Realitats va ser publicat per primera vegada l’any 2005 i aquest curs l’hem revisat i actualitzat per a què els esplais puguin adaptar-lo a les seves realitats.

Volem parlar dels nous models de convivència des del món del lleure com a espai de socialització pels infants i joves en general, i contrarestar el discurs racista que destaca de manera negativa les diferències culturals enlloc de positivitzar la realitat. Però moltes vegades no sabem per on començar…

Us presentem una nova versió del Mirall de Realitats, publicat per primer cop l’any 2005 i que alguns esplais tindrem en algun racó de l’esplai. Aquest dossier revisat manté oferir una proposta de dinàmiques, jocs i activitats per reflexionar amb infants, joves i l’equip de monitores i monitors sobre la diversitat cultural.

La finalitat del Mirall de Realitats és permetre’ns plantejar i introduir nous conceptes i noves estratègies, és a dir, oferir eines per desenvolupar una actitud crítica que ajudi a les monitores i, en última instància, als infants i joves, a interpretar la diversitat i reconèixer l’existència de desigualtats. Volem desemmascarar els mecanismes i interessos que, a través d’estereotips, rumors i prejudicis produeixen i mantenen discriminacions socials a través d’activitats i dinàmiques adreçades als infants i joves dels esplais.

Aquells esplais que participareu de l’Escola d’Esplac en podreu gaudir d’un exemplar en paper. Si volem fer-li una ullada, per saber de què estem xerrant, podem consultar-lo com a material didàctic al web d’Esplac o demanar-lo en préstec al Banc de Recursos d’Esplac.