El cap de setmana del 19, 20 i 21 de maig Centelles acollirà la celebració de la Trobada General de Monitores i Monitors d’Esplais Catalans.

Aquest curs, ens espera una Monifesta’t molt reivindicativa, acompanyada del lema “pel món que volem, les joves eduquem!”  tal i com vam poder descobrir a la recent Assemblea General Ordinària d’Esplac. La Monifesta’t 2023 serà els propers 19, 20 i 21 de maig a Centelles, municipi del Sector Ripollès. Osona i Moianès i població de l’esplai 100Teies. Milers de joves ens reunirem per visibilitzar la tasca educativa que fem des de l’esplai, així que ja us podeu anar guardant la data i estar atentes i atents a les xarxes d’Esplac per descobrir totes les novetats.

Què és la Monifesta’t?

La Monifesta’t és un cap de setmana de trobada, formació i festa que ens permet cohesionar-nos i compartir tot allò que fem i reivindiquem cada dia a través de l’esplai, compartint activitats, maneres de fer i idees que ens uneixen com a monitores i monitors d’Esplac.

Sentim la Monifesta’t com un moment important en la consciència col·lectiva del conjunt de monitores i monitors dels esplais, un moment per emocionar-nos al veure i sentir el moviment del qual formem part i adonar-nos que som moltes persones les que cada setmana ens organitzem i impulsem projectes educatius des del voluntariat. Educant en el pensament crític, el decreixement, els drets dels infants i la participació associativa. Demostrant que la infància i la joventut no som el futur de la societat, sinó que estem en constant transformació del present.

Però… què és la Ràdio Monifesta’t?

Aquest any volem impulsar el projecte de RÀDIO MONIFESTA’T. Un espai radiofònic que ens acompanyarà en directe en diverses seccions vinculades a la Monifesta’t! Entrevistes, premsa del cor, concursos, noticiaris…. i tot el que us pugueu imaginar! A més, comptarà amb emissions de podcasts previs a la Monifesta’t per anar-vos assabentat de tot el que anirà passant. 

Però això només serà possible si les monitores i monitors hi participeu! Si t’agrada la ràdio, si t’agrada la comunicació, o si simplement en tens ganes, entra a la Comissió de la Ràdio Monifesta’t i fes-la possible!

Prepara la Monifesta’t 2023

A més a més de la Comissió de la Ràdio Monifesta’t, pots participar al Grup de Treball de la Monifesta’t i fer la Monifesta’t possible! Quines formacions, tallers i activitats volem durant la Monifesta’t? Acabem de definir el Centre d’Interès que ens acompanyarà durant el cap de setmana? Aquí va una pista, de moment s’estan coent els 41ens Jocs d’Esplania! 

La pròxima reunió serà dimecres 14 de desembre de 2022 a les 18.00 h a la seu d’Esplac!

Gestió de la barra i PDs: concursos oberts!

Voleu finançar un projecte a l’esplai gestionant la barra de la Monifesta’t? Voleu posar ritme la nit de dissabte amb PDs? Tens tota la informació i les bases dels concursos en aquesta notícia. 

Que… encara us ho heu de pensar? Monis, assemblees, sòcies… guardeu bé les dates perquè la Monifesta’t 2023 ja és aquí!