Trobades de Sectors: Eleccions

En poques paraules…

Es tracta d’una anàlisi de la realitat que fan les i els joves durant una trobada d’esplais del sector. A partir d’aquesta anàlisi es farà una pluja d’idees de quins són aquells temes que més els preocupen i/o que els agradaria poder dir-hi alguna cosa. Aprofitem les trobades de sector on hi ha joves de diferents pobles/barris per compartir i debatre diferències i punts de confluència dels entorns i realitats. Es tracta d’un conjunt d’activitats que es duen a terme al llarg de tot el cap de setmana, essent un total de 4. Aquestes no ocupen el temps de totes les franges horàries (matí, tarda i nit), sinó que es poden compaginar amb altres activitats que el sector i les i els joves vulguin fer durant la trobada. 

Aquesta activitat consisteix a crear grups polítics entre les i els joves dels diferents esplais, per tal que es plantegin com és el seu entorn i quines són les seves propostes de millora en aquest. També hi ha una part d’anàlisi del que ha fet la resta de grups polítics dels seus companys, un debat on poder parlar de les seves propostes i opinions i unes eleccions finals. 

Objectius

  • Fomentar la coneixença de les i els joves dels esplais del sector
  • Treballar l’esperit crític del joves dels esplais
  • Desenvolupar l’anàlisi crític de l’entorn que envolta als joves 
  • Detectar les inquietuds i preocupacions dels joves dels esplais
  • Augmentar l’autonomia i capacitat de reflexió dels joves

Edat

 Els grups de joves dels esplais. A partir de 13 anys, fins als 18 anys.

Durada

Tot el cap de setmana (des del dissabte al matí, fins diumenge al migdia). A cada franja del dia (matí, tarda, nit) hi ha pensada una petita activitat, però aquestes no ocupen tota una franja sencera (menys a la nit). En total són 4 activitats, organitzades de la següent manera:

  • Matí: Coneixença i Creació dels Grups Polítics
  • Tarda: Creació del Programa Electoral
  • Vespre: Debat Electoral
  • Matí: Dia d’Eleccions 

Nº màxim i mínim de participants: 

Tant el nombre màxim com el mínim de participants són molt flexibles, al ser activitats que es fan en grups. Si són poques participants podem fer el grup menys nombrosos (3-4 persones). Si es tracta d’un trobada de sector amb moltes participants podem augmentar els joves de cada grup (5-6 persones). 

Haurem de tenir en compte que l’activitat del dissabte a la nit és conjunta, pel que el nombre de joves és molt alt, haurem d’adaptar la dinàmica perquè sigui més fluïda.