Dirigents d’Esplais Catalans s’han reunit durant el cap de setmana del 28 i 29 de gener per formar-se en Inclusió i Diversitat, debatre sobre temes claus de l’entitat i continuar treballant en la Monifesta’t, un dels grans esdeveniments de l’any.

El 2023 comença amb força i les dirigents d’Esplac s’han trobat a la primera tancada del Gran Comitè de l’any. En aquest espai hi participen membres de l’Equip de Coordinació, els Equips Generals dels diferents sectors geogràfics, les Representants de les Comissions i la Coordinació Tècnica(*).

Durant la trobada, les dirigents han fet una formació d’Inclusió i Diversitat a càrrec de l’Escola Lliure el Sol. L’espai ha servit per replantejar com s’aborda la interculturalitat a Esplac i definir de quina manera es pot integrar aquesta mirada en els projectes i les accions de l’entitat. A més, també s’ha debatut sobre el projecte Activa’t, una iniciativa de la Fundació Ferrer i Guàrdia que posa en relació joves amb diferents entitats. El programa busca promoure la participació associativa, amb l’objectiu final de reduir els riscos d’exclusió social i millorar l’ocupabilitat juvenil.

Durant el Gran Comitè també s’ha parlat sobre el Llibre d’Estil d’Esplac i s’ha revisat el Codi Ètic de les dirigents, un document sobre el qual es vol debatre al llarg d’aquest curs. A més, s’ha parlat sobre el paper que tenen actualment les seus de cada Sector i sobre quin ús se’ls vol donar perquè siguin útils als esplais, així com s’ha aprofitat per valorar l’AGO i presentar propostes de millora per a les pròximes edicions.

Finalment, també s’ha treballat en l’organització de la Monifesta’t, un dels grans esdeveniments del 2023. La preparació de la trobada ja està en marxa i hi ha moltes maneres d’implicar-s’hi! Una opció és apuntar-se a l’equip d’organització, el grup de persones voluntàries que col·labora amb la dinamització i la logística de la Monifesta’t. També està oberta la participació en els concursos per gestionar la barra i fer de PDs.

*Qui és qui al Gran Comitè?

  • L’Equip de Coordinació (Equico) són les persones voluntàries que lideren l’associació i que són escollides a l’Assemblea General Ordinària per un mandat de 2 anys.
  • Els Equips Generals dels Sectors (EGS) són les persones que coordinen l’acció dels sectors geogràfics amb unes funcions semblants a l’Equip de Coordinació però en l’àmbit del Sector Geogràfic.
  • Les Representants de les Comissions (RdC) són les persones que representen cada comissió i que aporten una visió especialitzada i transversal en les decisions que es prenen a l’entitat.
  • La Coordinació Tècnica (CT) són la representació de les treballadores que realitzen la tasca quotidiana d’Esplais Catalans.