L’esplaiada se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de maig de 2025. Ja està en marxa el Grup de Treball i els esplais seran els encarregats d’escollir el tema!

Ja fa gairebé 2 anys es va celebrar la darrera Esplaiada, la Trobada general d’Infants i Joves d’Esplais Catalans. L’acte va reunir 3000 infants, joves i monis a Sant Cugat amb l’objectiu de reivindicar la tasca dels esplais. Sota el lema “La veu d’un infant és més gran que un elefant” es va posar el focus en la veu dels infants i la fugida de pràctiques adultocèntriques vigents a la societat.

Aquest curs 2023 – 2024 es comença a preparar la propera Esplaiada que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de maig de 2025 . El passat mes de febrer es va crear el Grup de Treball, format per monis i dirigents d’Esplac. El Grup de Treball és l’espai des d’on es decidiran els processos participatius per escollir el tema, el lema i el centre d’interès, entre d’altres, de l’Esplaiada 2025.

L’elecció del tema de l’Esplaiada

Després de les primeres reunions del Grup de Treball, ja se sap que els esplais seran els encarregats d’escollir el tema de l’Esplaiada 2025!  A través del joc Mar o Muntanya els infants podran respondre 20 preguntes sobre temes que els afecten. 

Un cop s’hagin recollit les respostes, es farà una selecció dels temes que toquen més de prop als infants per acabar-ne escollit un. Durant el mes d’abril es coneixerà el tema de l’Esplaiada 2025!

Si ets moni o sòcia d’Esplais Catalans, vols implicar-te en la preparació de l’Esplaiada i t’interessaria saber quan són les reunions del Grup de Treball, fes-ho saber a la Coordinadora de Projectes del teu sector o enviant un correu a organitzacio@esplac.cat.