Com fem l’acollida i el seguiment d’infants i joves des d’una perspectiva inclusiva? El recurs Porta Oberta us proporciona eines per fer de l’esplai un lloc més inclusiu.

El recurs “Porta Oberta” va néixer segons tres premises:

  • Tots els infants són diferents i necessiten de nosaltres una atenció personalitzada, no li neguem a aquest el que donem als altres. I recordeu sobretot, gairebé tot és més senzill si s’actua amb sentit comú.
  • Cada infant és diferent i de ben segur tindrà unes capacitats i unes limitacions diferents, el travessi la diversitat que el travessi.
  • La inclusió en les activitats de lleure és un dret reconegut, qualsevol infant amb discapacitat té dret a participar en igualtat de condicions en qualsevol activitat de lleure. Cal garantir-ho i no ha de dependre únicament de la bona voluntat dels professionals i de les entitats organitzadores

Per tot això, es va decidir crear el següent recurs per part del Grup de Treball del Projecte d’Inclusió i Diversitat d’Esplac. Amb aquest, es pretén facilitar les eines per fer de manera inclusiva l’acollida i el seguiment d’infants i joves a l’esplai. El podeu trobar al següent enllaç i a l’apartat provisional del banc de recursos: