Ja teniu al vostre abast la guia de l’Ensorrem murs: guia per fer activitats des d’una perspectiva inclusiva.

Arriba el nou recurs creat des del projecte d’Inclusió i Diversitat. Aquest conté moltes preguntes i respostes per organitzar activitats inclusives a l’esplai, generar debat dins l’equip de monitores i construir uns esplais més inclusius.

Hi trobareu recomanacions per les reunions de preparació, gestió de quotes i inscripcions, escollir un centre d’interès adequat, comunicar-nos de manera inclusiva… I tot el que hem de tenir en compte quan busquem transport i espais per les nostres activitats!!

L’Ensorrem murs va sortir a partir de les necessitats detectades a l’Informe d’Inclusió i Diversitat, en el qual moltes monitores vau expressar molts dubtes sobre estratègies per construir espais més inclusius als esplais. Aquí hi trobareu noves eines per detectar els murs que tenim a l’esplai i ensorrar-los, per obrir els esplais a totes les realitats.

Podeu trobar el recurs a l’apartat d’inclusió aquí:

També, podreu trobar la guia al web de Línies Pedagògiques, al banc de recursos provisional del web o demanar-la a la vostra CPS (Coordinadora de Projectes del Sector).

Per què i què fem al Projecte d’Inclusió i Diversitat?

A partir d’una enquesta d’Inclusió i Diversitat realitzada el curs 2018-2019 als esplais, es va constatar la realitat que les membres dels esplais són poc diverses. A més, no disposen dels recursos suficients per ser espais totalment inclusius. Per revertir la situació, ens proposem passar per un procés de revisió interna dels privilegis i, alhora, convertir la inclusió i diversitat en un eix transversal de la entitat. Si l’esplai ha de ser bressol de transformació social, l’hem de fer amb totes.

Podeu trobar els objectius del projecte i més recursos creats pel Grup de Treball a la pàgina web de Línies Pedagògiques.