El passat divendres, 15 de gener, va tenir lloc la primera reunió de l’any de la Comissió Reduint Petjada. Es va parlar sobre la transformació de la comissió, les motivacions de les membres i diverses propostes per aquest nou curs.

La Comissió Reduint petjada ha engegat els motors del 2021 i el passat divendres va tenir lloc la primera reunió. Aquest cop i com ja és costum, la reunió va ser en línia i hi van participar 8 persones. En aquesta, es va explicar a les noves membres el funcionament ordinari i la transformació que està vivint la comi durant aquest curs. A més a més, es va aprofitar per conèixer a les noves referents de l’Equip de Coordinació d’Esplac, la Clara i l’Olga.

També es va poder fer un “jamboard” (una pissarra digital col·laborativa) on es van recollir algunes idees d’allò què es vol treballar i moltes propostes interessants, com:

  • Crear projectes per fer de la ciutat un entorn més sostenible. 
  • Vincular la sostenibilitat amb altres temes, com el gènere.
  • Com educar als infants i joves en la consciència ambiental. 
  • Formar-se de forma interna.
  • Fer un anàlisi per poder reduir la petjada en rutes, campaments i activitats de l’esplai. 
  • Tallers de recollida de deixalles massius amb molts esplais, emmarcat en la Diada Universal dels Drets dels Infants. 

Totes les persones assistents van poder compartir les seves motivacions i va ser molt engrescador, ja que tothom va expressar les ganes que tenen de participar a la comissió i de voler aportar el seu granet de sorra. 

Gràcies a aquesta primera trobada, es posa en marxa el projecte per redefinir la Comissió Reduint Petjada i us esperen a la propera reunió que faran la primera setmana de febrer! Si vols participar-hi aportant la teva disponibilitat, pots respondre al següent doodle: