La Comissió Reduint Petjada posa la mirada en les finances ètiques amb l’objectiu de motivar als esplais a fer el pas.

El proper dimarts 5 d’abril a les 19h, el Casal de Joves de Les Corts acollirà una xerrada formativa sobre la Banca ètica amb la col·laboració de La Coordi, Finançament Ètic i Solidari (FETS) i el GiT Barcelona de Fiare Banca Ètica.

Operar amb la banca ètica és una de les assignatures pendents dels esplais, unes entitats amb una forta base ideològica que fan grans esforços per dur a terme canvis en coherència amb els seus idearis. No obstant, els farragosos tràmits burocràtics i les complicacions en la gestió econòmica dificulten implementar aquest canvi.

En la xerrada del dia 5, FETS posarà context sobre quins són els impactes de la banca convencional i quines alternatives tenim per combatre’ls, posant la mirada en tot el teixit de les finances ètiques, des de les asseguradores ètiques, com Arç Cooperativa, amb qui els esplais tenen contractades les assegurances a través d’Esplac, fins a les cooperatives de crèdit i estalvi, com Oikocredit i Coop57 o la banca ètica.

A més, comptarem amb la participació de joves del GiT territorial de Barcelona de Fiare Banca Ètica, que ens explicaran el funcionament del banc i com integrar la banca ètica en el nostre dia a dia. Finalment, durem a terme un espai d’intercanvi d’experiències i resoldrem dubtes i inquietuds sobre el tema. 

La xerrada-formació té el precedent en una reunió telemàtica que va sembrar un fort interès entre els esplais, amb la participació d’una vintena de monitores i monitors de diferents esplais que va motivar a uns quants a iniciar els tràmits per fer el canvi. És per aquest motiu que volem fer arribar el discurs de les finances ètiques a tots els esplais i treballar per a que les entitats vagin abandonant progressivament la banca convencional. 

L’activitat estarà enfocada als esplais, així com a les monitores que a títol personal estiguin interessades en el tema de les finances ètiques, i estarà oberta a les sòcies i socis d’Esplac que hi vulguin participar.