El projecte educatiu d’Esplac explica que:

“tot esperit lliure xoca fàcilment amb allò que ja està establert en societat: codis, normes, creences i valors. Hem d’educar els infants perquè puguin treure’n el màxim profit, d’aquest xoc, perquè siguin capaços d’arribar a conclusionsnoves i personals.”

Així doncs, quin paper tenen els infants a l’esplai? Com fomentem aquesta educació? Com afrontem la infància en risc?

Aquestes i moltes més preguntes ens les plantejarem aquest proper dimecres 22 de maig a les 18h a Esplac Barcelona (c/Avinyó 44). Hem planificat una sessió dinàmica de debat impulsat pel Grup de Treball d’Infància. La proposta d’aquesta sessió de debat se’ns planteja per tal de participar de manera activa en el procés de revisió del Projecte Educatiu d’Esplais Catalans.

“Els infants coneixen, descobreixen i experimenten amb l’entorn social que els envolta; de manera que el treball en grup, els jocs socialitzadors i l’expressió corporal faciliten l’adaptació dels moviments i l’obertura cap a l’entorn, a partir de la sincronització dels estímuls externs amb els impulsos personals. L’esplai és una societat a petita escala, on els participants estableixen relacions molt diverses i on poden anar construint un sistema social propi.”

I com que les realitats canvien i ha plogut molt des de deu anys ençà, ens agradaria poder comptar amb la participació del màxim de monitors i monitores, com agents de transformació social que som. És per això que us convoquem en aquest espai perquè també hi pugueu aportar el vostre granet de sorra compartint les nostres experiències i inquietuds. Tenim moltes ganes de plantejar-nos com afrontem aquests nous reptes!

Si hi esteu interessats i interessades, contacteu amb nosaltres per telèfon o a través de l’adreça electrònica (bagesbergueda@esplac.cat). No hi podeu faltar!