Aquest diumenge 23 d’octubre vam celebrar les Jornades a la Masia de la Guineueta, a Barcelona. 80 persones d’Esplais Catalans, Escoltes Catalans i altres entitats han pogut gaudir d’aquestes jornades.

Les Jornades de Lleure i Feminismes són un espai de trobada entre l’associacionisme educatiu i el moviment feminista i LGBTIQ. Un espai de col·laboració que ens permet estendre discursos, teixir complicitats i intercanviar experiències. Enguany, ha sigut el moment de l’edició número dotze, aquest cop al barri de la Guineueta de Barcelona. Aquestes han estat organitzades per l’Escola Lliure El Sol, Escoltes Catalans i Esplais Catalans, concretament, per la Comissió de Gèneres i Sexualitats Diverses i Dissidents d’Esplac (GSDD). És per això, que des de la Comi ens han explicat com ha anat la jornada del passat 23 d’octubre:

Les persones organitzadores i voluntàries ens hem trobat a les vuit del matí a la Masia de la Guineueta. Sentíem nervis, il·lusió i ganes que el dia sortís bé. Ens hem repartit les tasques a fer i de seguida s’han fet les nou i han començat a venir les participants. Han pogut veure a quin taller anaven i els hem presentat l’ILP Regularización Ya per tal de que aquelles persones que no haguessin firmat, ho fessin. Hi havia fruita, cafè, infusions i galetes per fer temps i preparar-se pel matí.

A tres quarts de deu hem fet la presentació i la ponència inicial a càrrec de Candela Cooperativa. Amb la ponència hem pogut fer una retrospectiva d’aquests darrers dotze anys de les Jornades de Lleure i Feminismes: d’on venim, què ha passat, què hem fet…

Una hora més tard han començat els tallers matinals. En aquests, hem parlat sobre com introduir la perspectiva de les cures a les nostres assemblees i amb infans i joves gràcies a Quatre Cantonades. Empatravas ens ha explicat el marc teòric i legal de les vivències i experiències trans* i hem compartit recursos per introduir aquesta perspectiva a les nostres entitats. Finalment, la Mireia Redondo ens ha facilitat un espai per reflexionar sobre la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes i LGTBIQfòbiques a les nostres entitats.

Pensar i reflexionar tant fa obrir la gana… dues companyes properes a l’organització s’han encarregat de preparar el dinar: de plat principal, macarrons amb salsa bolonyesa vegana de soja texturitzada i llenties. I per acompanyar, amanida. Un dinar boníssim!

Sense gaire temps per prendre el cafè de després de dinar, hem començat els tallers de tarda. La Columba Zavala ens ha dinamitzat un espai no mixte sobre experiències i coneixements del cos. Amb Las Fritas Teatre hem pogut reflexionar sobre l’amor romàntic a través de la seva obra “Portrait”. La Dai Sombra Aisha ens ha acompanyat oferint-nos un taller sobre feminisme antiracista.

Són quarts de set i ens sentim remogudes, cansades i contentes. Durant el tot el dia hem après, desaprès, ens hem emocionat, hem conegut persones d’altres entitats… En resum, un curs més, hem posat una nova peça al llarg camí de fer-nos feministes. I que així sigui per molts més anys!

Gràcies a totes les participants, organització i talleristes!