Quan queda menys d’un mes pel gran dia, no podem fer com si no res. Fa falta preparar-se pel 20 de novembre, la diada internacional dels drets dels infants! Cal formar-se, buscar recursos, organitzar comissions de treball… I Esplac us pot ajudar!

JOC “TIRANT PEL DRET”

Encara no el teniu? Aquest joc de taula per treballar amb infants, joves i grans sobre els drets humans i drets dels infants està disponible per a cada espai a partir d’una breu formació.

Però ara ja sou molts els esplais que el tenen (de fet, només arrel dels cursos de Saifores i Viladrau, hi ha 25 esplais que aquest 20N el podran fer servir enguany per primera vegada)!

I ara que el tenim… què en fem? Recordeu que és un joc prou flexible com per a utilitzar-lo en altres versions més animades: des de fer una gimcana on una prova sigui muntar el trencaclosques de l’arbre de drets, fins a que aconsegueixin una peça a cada prova de la gimcana per acabar muntant l’abre! O fins i tot dibuixeu un nou arbre de drets: a partir de la silueta deixeu que els infants interpretin cada dret amb nous dibuixos. Si voleu més exemples, no dubteu a fer una ullada al banc de recursos.

BANC DE RECURSOS

Allà trobareu moltíssims recursos (Materials i llibres en préstec), idees d’activitats (Fitxes d’activitats pedagògiques) o referències a manuals (Biblioteca virtual). Recordeu que podeu fer una cerca per paraula, i també per temàtica (Drets dels infants o Educació en Drets Humans). I si no sabeu per on començar, enguany us recomanem:

Biblioteca Virtual, dues idees de gimcana molt completes:

  • Dossier d’Activitats del 20N al Maresme 2008

  • Dossier d’Activitats del 20N a Barcelona 2010

Materials i llibres en préstec:

  • Embolica’t amb els drets: adaptació del tradicional “Embolics” utilitza sis imatges de drets en comptes de cercles de colors

Fitxes d’activitats pedagògiques:

  • El bosc de les diferències: una idea, entre moltes d’altres per treballar els drets dels infants a partir de contes. Esculliu 5 contes i 5 activitats relacionades i ja teniu una gimcana al voltant dels contes sobre els drets dels infants!

Si voleu saber més sobre els drets dels infants, no dubteu a posar-vos en contacte amb el vostre tècnic/a de sector. I no oblideu que Esplac ofereix “formacions a mida” sobre la temàtica.