Autoria: Monitores i monitors d’esplais d’Esplac participants de la Queer Easter (Alemanya).


El dia 11 d’abril 10 monitores d’Esplac vam tenir l’oportunitat de participar a la Queer Easter a Kurt Löwenstein (Alemanya), un projecte subvencionat per la Unió Europea amb l’ànim d’educar a joves de diferents països i enriquir-los a base de diàleg i activitats i compartint experiències. 

Aprenent i debatint des de la perspectiva “queer”

Tot el seminari es va dividir en subgrups anomenats “tracks”. Cada “track” aprofundia en un tema diferent tots seguint la línia Queer. 

El primer track, What is a Queer Family?, explorava el concepte de família observant el desenvolupament històric de la família i com el capitalisme es beneficia del concepte de família tradicional. 

El segon track, Identity Politics & Community Conflicts es debatia quin conflictes històrics té la comunitat “queer”, què és la identitat, què ens fa una comunitat… 

Un altre track, Media & Aesthetics, s’enfocava en la propagada de l’extrema dreta i com està fortament connectada amb la perpetuació d’estereotips. 

A Queer Struggles in Capitalism es va arribar als principis de la societat “queer” es va parlar de quins problemes ha hagut d’afrontar la comunitat degut a la societat capitalista en la que vivim. 

En el track de Global Queer Activism responien com podem a nivell global crear activisme “queer” i com activistes poden entendre diferents realitats i donar suport als de la comunitat. 

Per últim, en el track Queer and Socialist History es va parlar de llocs, personatges i esdeveniments que representen i van marcar la història “queer” i socialista. A més, vam crear aquest mapa interactiu

A part dels tracks, vam fer un munt d’activitats. No hi havia temps morts ja que tota l’estona estàvem o socialitzant amb altres participants, preparant algun projecte que ens hagues vingut de gust començar, passejant pel jardí enorme del que disposa la casa, jugant a volei, futbol o bàsquet… 

Coneixem Berlín al “Berlín Day”

Al quart dia hi ha també el Berlin Day. Tens l’oportunitat de passar tot el dia a Berlin. Els “teamers” preparen unes opcions de museus per la gent que vulgui descobrir millor Berlín però això es una opció perquè sempre pots anar per lliure i descobir la ciutat al teu ritme. 

Una experiència inoblidable

L’últim dia sempre és el més trist perquè és moment d’acomiadar-se de tota la gent que has conegut allà i amb els que has viscut tantes experiències. Nosaltres diríem a qualsevol monitora que estigues dubtant si apuntar-s’hi o no, QUE HO FACI, que el fet que sigui a un altre país no el tiri enrere perquè al cap i a la fi allà tots estem en la mateixa situació. L’experiència que viuràs i la gent que coneixeràs serà increïble.