Autoria: Iris Garcia, Representant de la Comissió Internacional, Shes Paez, Representant de la Comissió Internacional, i Cristina Gotzens, Equip de Coordinació.


Hola! Som la Cris, la Shes i la Iris de la Comissió Internacional d’Esplac. Del 29 de setembre a l’1 d’octubre, vam viatjar a Viena per participar en la reunió del Comitè Internacional de l’IFM-SEI (International Falcon Movement – Socialist Educational International). Aquesta organització internacional és l’entitat paraigües d’Esplac i de moltes altres organitzacions juvenils d’arreu del món. La trobada va ser una oportunitat única per discutir el futur i el valor de l’organització, així com per establir col·laboracions i compartir coneixements amb altres moviments similars.

Una de les principals qüestions que es van discutir va ser la importància de revisar la constitució i les estructures de l’organització, per tal de fer-les més justes i equitatives. Va destacar el compromís de les organitzacions de fer un pas endavant, de ser agents del canvi. A més, la reunió a Viena va ser l’ocasió perfecta per a la segona trobada de l’EFN (European Falcon Network) de l’any. L‘EFN és una xarxa de col·laboració europea que reuneix a diferents organitzacions membres de l’IFM-SEI a Europa. En aquesta reunió, les i els membres van tenir l’oportunitat de compartir les activitats i iniciatives que han estat desenvolupant en els seus respectius països, així com aprendre de les experiències d’altres organitzacions.

Aquesta trobada va ser una mostra de l’esperit de col·laboració i solidaritat que impregna a la comunitat d’Esplac i l’IFM-SEI . És un recordatori de la importància de treballar juntes i junts per a fer avançar les nostres causes i assolir els objectius compartits. Les experiències i els aprenentatges d’aquesta reunió serviran per enfortir a la Comissió Internacional i les seves accions futures. Alhora, ha estat una bona ocasió per a establir nous vincles amb altres organitzacions que comparteixen la nostra visió de crear un món millor.

No només va ser una oportunitat per a discutir i debatre, sinó també per a celebrar la unitat i la diversitat que fa d’Esplac una organització influent. Tornem a casa amb noves idees i perspectives, amb una renovada passió per a continuar treballant cap a un futur més just i sostenible, i així de contentes!