Descobreix tot el que va passar a la Winter School del 2023!

A finals de desembre del 2023, un grup de 8 monis d’Esplac, va assistir a la tradicional Winter School al centre Kurt Löwenstein, a pocs kilòmetres de Berlín. Al llarg d’una setmana, van tenir l’oportunitat de compartir, amb altres joves d’entitats d’arreu, una experiència formativa que valoren molt positivament. Cadascuna de les monitores i monitors va poder triar el tema que més li motivava per centrar-se al llarg d’aquella setmana. Entre d’altres, les temàtiques abordades van ser l’abolició de les presons, la cultura de la pau, l’abordatge del trauma a través de l’art i la lluita contra el feixisme.

La diversitat de les formacions va permetre als monitors adquirir una visió global dels reptes socials contemporanis, i el fet de tractar-la a través de metodologies d’educació no formal, va ser clau per aprofundir-hi. Tanmateix, el fet poder compartir experiències amb altres joves d’arreu del món va ser un punt clau en l’aprenentatge. Aquest intercanvi va fomentar la comprensió i la cooperació entre diferents entitats, consolidant la idea que la col·laboració internacional és fonamental per abordar qüestions socials complexes.

El format de la formació ha sigut una qüestió molt destacada per totes les monitores. L’horitzontalitat dels ponents i formadors va ser particularment apreciada, estimulant així un entorn de diàleg i aprenentatge mutu. Les monis comparteixen que aquesta experiència internacional els ha donat ganes de traslladar tot el que han aprés als seus esplais i fer un bon retorn amb els seus grups, a través de dinàmiques i activitats. A més, tenen ganes de continuar participant en formacions internacionals.