Ja podeu accedir a tota la documentació que es va aprovar durant la passada Assemblea General Ordinària d’Esplais Catalans i que es començar a aplicar a partir d’aquest curs 2022-2023.

El passat  26 i 27 de novembre, va tenir lloc a Vilafranca del Penedès la 41ena Assemblea General Ordinària, el màxim espai de decisió de l’entitat. En aquesta, es van aprovar un seguit de documentació:

  • Resolucions: Les resolucions són posicionaments polítics davant d’una situació o realitat, que marquen allò que pensem com a associació i que, en cas que inclogui compromisos, ens obliga a dur a terme el que s’hi digui. Per tant, garanteixen que allò que s’hi diu sigui molt més compartit per totes i que, finalment, tingui una legitimitat política més forta. Qualsevol persona sòcia de l’entitat pot presentar una resolució a l’AGO per ser sotmesa a votació dins del termini establert.
  • Criteris de distribució: És el document que s’utilitza per valorar com es reparteix entre els esplais la subvenció que rebem de la DGJ. L’objectiu d’aquests document, que s’aplicarà a partir d’aquest curs, és establir uns criteris comuns i transparents per fer un repartiment que tingui en compte diversos aspectes de la realitat dels esplais i que ens permeti fer un repartiment equitatiu. Ho podeu trobar aquí. 
  • Memòria 2012-2022, Pla de Treball 2022-2023 i Pressupost 2023: És el document on hi ha el que hem fet el passat curs (Memòria) i el que farem aquest curs (Pla de Treball i Pressupost). Hi podeu trobar: Projectes que comencen i dels que acaben amb els seus objectius; activitat ordinària (accions ordinàries) d’Esplac, com és la comunicació, informàtica, funcionament dels equips i espais de participació com el Gran Comitè, AGO, etc. Ho podeu consultar en aquest enllaç.

A més, es van aprovar diversos temes com:

  • Les noves adhesions a la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i a Som Mobilitat.
  • El canvi de nom del Sector Bages i Berguedà, afegint La Cedanya, i quedant com a Sector Bages, Berguedà i La Cerdanya.
  • La divisió del Sector Barcelona en tres nous sectors: Sector Barcelona Oest, Sector Barcelona Nord-Est i Sector Barcelona Sud.
  • L’Olga Castells com a nova presidenta d’Esplais Catalans, així com la incorporació d’una nova persona a l’Equip de Coordinació, la Cristina Gotzens, i la renovació de l’Alícia Antolín.
  • És va aprovar l’entrada de noves persones com a Representants de les Comissions: La Mariona Olivella i la Mariona Guillén a Reduint Petjada, la Iris Garcia i la Shes Paez a la nova Comissió Internacional i la Laura Muñoz a la nova Comissió de Línies Pedagògiques.

Podeu veure totes les fotografies de l’AGO en aquest àlbum, els vídeos en aquesta llista de reproducció i el nou banc de recursos d’Esplac al següent enllaç.