Iniciem una campanya de sensibilització per promoure una progressiva desvinculació de la banca tradicional.

El proper dimarts 9 de novembre a les 19:30 h es durà a terme una reunió informativa sobre la Banca ètica en què explicarem les condicions del banc cooperatiu Fiare Banca Ética i el procés a seguir per fer la migració cap a la banca ètica.

En l’enquesta que vam passar als esplais a principis del 2021 per donar resposta al creixent interès per fer el canvi cap a la banca ètica, el 100% dels esplais que van respondre (fins a 22 esplais) segueixen treballant amb la banca tradicional (majoritàriament Caixabank o Banc Sabadell). Són simbòliques les xifres d’esplais d’Esplac que operen amb la banca ètica, principalment Triodos Bank. Malgrat tractar-se d’un interès majoritari, sobretot per coherència amb els valors dels esplais, la burocràcia és un dels factors clau per explicar la resistència al canvi, tal com apuntava l’extresorer d’Esplac ,Eduard Fernando, al mitjà digital Xarxanet.

Múltiples iniciatives, com Banca armada o l’entitat FETS (Finançament Ètic i Solidari) denuncien les institucions bancàries que operen amb poca transparència, financen la indústria militar o estan al darrere de desnonaments a famílies en risc de vulnerabilitat social. Entitats com FETS o La Coordi, amb qui Esplac col·laborem, fomenten el finançament ètic i solidari, a partir de campanyes de sensibilització i promovent iniciatives de serveis financers, com la cooperativa de crèdit i estalvi Coop57 o Fiare Banca Ética.

Actualment, Esplac ja contractem les assegurances que cobreixen als infants, monitores i monitors dels esplais a través d’Arç Cooperativa, i des de la Comissió Reduint Petjada estem treballant per impulsar un canvi cap a la banca ètica dels esplais d’Esplac, amb l’objectiu de treballar de forma coherent amb l’ideari de les entitats que conformen l’associació i que els diners treballin per a finançar projectes socials. 

Així doncs, recordeu, si voleu fer el pas a la banca ètica, connecteu-vos telemàticament el proper dimarts 9 de novembre, a les 19.30 h. Confirmeu assistència a l’Era i allà trobareu l’enllaç per a la reunió.