Divendres 11 de març, la Comissió Reduint Petjada durà a terme la primera formació del curs sobre Justícia Global i Climàtica. Tindrà lloc a l’Espai Jove la Fontana de Barelona i serà oberta a monis i dirigents d’Esplac.

Aquest curs 2021-22, la Comissió Reduint Petjada ha començat amb un grup estable de participants i la incorporació de la nova persona Representant de Comissió. Les accions de la comissió d’enguany estan centrades en revisar el discurs que tenim i incorporar la perspectiva de la Justícia Global i el decreixement. Aquestes, neixen en base a dos dels nous valors de l’ideari d’Esplac, revisat en la passada Assemblea General Ordinària, i que compartim amb l’Espai de Coordinació Internacional d’Esplac, el qual també participarà en aquesta propera formació.

Així doncs, la comissió estrena l’any amb l’organització de la primera formació interna sobre Justícia Global i Climàtica, dirigida a les seves participants, així com a les monitores, monitors i dirigents d’Esplac que estiguin interessades en formar-se en aquest àmbit. L’activitat es durà a terme el proper divendres 11 de març, de 17:30 h a 20 h, a l’Espai Jove La Fontana, amb la Júlia Hosta de l’Escola Lliure El Sol com a formadora. 

La proposta formativa té com a objectiu enfortir el discurs de la comissió per donar consistència a les properes accions previstes en el Pla de Treball, així com motivar a la participació d’aquelles monis que tinguin interès en la matèria ambiental. En la mirada de la Justícia Climàtica, en el context d’emergència climàtica actual, pren força la vinculació amb les relacions dels països occidentals amb els països empobrits del Sud Global. D’aquesta manera, el decreixement s’erigeix com una sortida a les múltiples crisis derivades del sistema capitalista i els impactes que es generen en els processos de producció i distribució. 

Aquesta primera acció de la Comissió Reduint Petjada donarà continuïtat a dues accions que es duran a terme el mes d’abril, enfocades a la divulgació de la Banca Ètica i els conflictes ambientals del territori. 

Si vols participar, ja pots inscriure’t a través de l’Era. I si tens dubtes, pots enviar un correu a reduintpetjada@esplac.cat.