Esplais Catalans celebrarà aquest diumenge 3 d’octubre la vuitena edició de les Jornades Ambientals, una trobada de monitores i monitors per reflexionar sobre l’actual crisi climàtica que amenaça el planeta, les seves causes i efectes i la lluita climàtica que s’està lliurant des dels diferents col·lectius i moviments del territori.

Aquest proper diumenge 3 d’octubre és el torn, un any més, de les Jornades Ambientals organitzades per la Comissió Reduint Petjada d’Esplac. L’esdeveniment es durà a terme presencialment a l’equipament municipal de Torre Jussana, al districte d’Horta-Guinardó, respectant totes les mesures sanitàries de seguretat.

L’investigador Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute en la Globalització, encetarà aquesta nova edició amb una posada en context de la situació d’emergència climàtica post-pandèmica. És donarà continuïtat amb una taula rodona de joves activistes climàtiques, entre elles l’activista Maria Serra i la presència de l’Assemblea Pel Clima de Sant Cugat del Vallès, representada per Alba Guerrero. Les persones assistents finalitzaran l’activitat amb un debat en què podran intercanviar punts de vista i experiències a l’hora de plantejar com abordar la problemàtica des de les entitats de lleure.

Les inscripcions per a monitores i monitors d’Esplac es van obrir dilluns 20 de setembre a través de l’Era (preu: 5€). Si encara no t’has inscrit, tens temps fins divendres 1 d’octubre! Les persones sòcies d’Esplac també hi poden assistir fent la inscripció mitjançant aquest formulari.

Programa:
10 h – Benvinguda
10:30 h – Presentació de les VIII Jornades Ambientals
11 h – Ponència inicial. L’Emergència climàtica, la realitat que no volem veure, a càrrec de l’Alfons Pérez, investigador de l’ODG (Observatori del Deute en la Globalització).
12 h – Taula rodona. Activisme climàtic, amb Maria Serra (activista climàtica) i Alba Guerrero (Assemblea Pel Clima de Sant Cugat)
13:30 h – Dinar
15 hEl decreixement com a alternativa, de Carlos Taibo (projecció)
15:30 h – Cafè rodant: Com afrontem la crisi climàtica des dels esplais. Espai dinamitzat per la Comissió Reduint Petjada.
16:30 h – Tancament de les Jornades.
17 h – Comiat

Teniu tota aquesta informació a la pàgina de les Jornades Ambientals d’Esplac. Allà, també podreu trobar informació i recursos de les jornades anteriors.