Locals
i terri-
tori

Descripció

Any rere any, diversos esplais decideixen associar-se a Esplais Catalans. Aquest creixement té lloc, amb algunes excepcions, sobretot a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Això ens porta a tenir alguns sectors grans i consolidats i d’altres més petits que no sempre tenen assegurada la continuïtat. Aquest projecte pretén treballar per aconseguir que nous esplais se sumin a aquests sectors, ja sigui gràcies a esplais de nova creació o a esplais ja existents que decideixen associar-se a Esplac pels seus valors. També vol treballar per incrementar la presència d’esplais laics arreu del territori català.

També hem constatat que una de les problemàtiques més greus i generalitzades amb les que es troben els esplais és el fet de trobar i mantenir un local en condicions. Sovint també és un dels punts determinants perquè esplais afins als valors d’Esplac no s’associïn. Per això, aquest projecte també vol treballar per millorar l’accés i les condicions dels locals dels esplais d’Esplac.

Objectius
  • Millorar la situació actual dels esplais d’Esplac respecte als seus locals: Durant l’any tindrà lloc la Campanya Deslocalitzades amb l’objectiu de conscienciar sobre la realitat actual dels locals dels esplais i fer pressió a les institucions sobre la importància de tenir un local digne per la tasca pedagògica.
  • Consolidar els sectors petits a través de l’augment del nombre d’esplais al sector: Per reforçar aquests sectors es treballarà per acostar el projecte a esplais no associats a Esplac que puguin ser afins als nostres valors i per promoure la creació d’esplais en aquelles zones del territori on detectem mancança d’entitats de lleure educatiu.

Contacte

baixllobregat@esplac.cat

Recursos

Notícies relacionades