Un nou recurs acaba de sortir del forn per donar un cop de mà als esplais que vulguin crear o revisar el seu ideari. Està pensat perquè serveixi com acompanyament de tot el procés pas a pas.

En aquest nou recurs, “Creació i revisió de l’ideari” hi trobareu, primer, una part més teòrica enfocada a saber què és i per a què serveix un ideari. Aquesta primera part ens servirà per prendre consciència de l’importància d’aquesta part del Projecte Educatiu de Centre (PEC) com a definició de la nostra base identitària. A més, hi trobareu diferents exemples de com aterrar els valors de l’ideari en el nostre dia a dia a l’esplai i consells per a la seva difusió.

Al document hi hi trobareu també una part més pràctica que inclou un seguit de dinàmiques adaptables a qualsevol esplai per debatre, decidir i redactar els diferents aspectes de l’ideari, com són: la missió, la visió i els valors de l’esplai.

Han sortit dues versions del document; la curta, una versió més visual on trobareu un petit resum del document i amb el que potser alguns esplais ja en tenen prou per crear o revisar el seu ideari, i la llarga, on es fa un acompanyament més detallat de tot el procés i on podreu trobar el recull de dinàmiques.

Tot seguit us deixem els enllaços als dos documents: