Ja és a punt el nou espai de debat online per revisar l’ideari i els estatuts d’Esplais Catalans! T’hi apuntes?

Aquest curs, el projecte de Línies Pedagògiques vol crear un marc de referència sobre diversos temes educatius, amb la idea de repensar així l’ideari d’Esplais Catalans.

D’on sorgeix aquesta necessitat?

L’ideari i els estatuts d’Esplais Catalans han canviat molt, en fons i forma, des de l’any 2002. A més, els esplais d’Esplac son associacions autònomes que, tot i compartir uns valors comuns, tenen mètodes i pràctiques diferenciades. L’any 2014, a la Monifesta’t celebrada a Vilaseca, es va decidir que el projecte educatiu d’Esplac es convertiria en una idea compartida. Per tant, el projecte educatiu d’Esplac no és, ara hores d’ara, un de sol, sinó la suma dels projectes educatius de tots els esplais que en formen part!

Quin és l’objectiu d’aquest nou projecte?

Ara mateix no tenim definides, com a associació, quines son les línies i idees educatives que ens representen. Per donar resposta a aquesta situació, hem iniciat un procés per desenvolupar unes línies pedagògiques compartides que ens ajudin a consensuar, entre totes, un discurs educatiu potent i transformador.

Què us presentem?

Un espai de debat online en el que els esplais pugueu establir debats i diàlegs sobre els temes que us mostrem a continuació.

  1. Educació amb perspectiva de gènere
  2. Educació emocional
  3. Gestió de conflictes
  4. Inclusió
  5. Infància i drets
  6. Participació
  7. Reduint petjada
  8. Treball amb joves
  9. Treball en equip i assemblearisme

Us animem molt fort a participar d’aquest espai de debat i dir la vostra. Entre totes, tot!