Pla de
Partici-
pació

Descripció

La participació és un pilar cabdal d’Esplac, sense participació els Grups de Treball, Comissions, Grans Comitès… perden el seu sentit de ser.

En els dos cursos anteriors hem estat treballant en aquesta línia per establir unes línies de treball i propostes per a fomentar la participació activa dels diferents agents d’Esplac.

El primer curs aquest projecte es va centrar en l’anàlisi de la participació a Esplac i el curs passat vam començar a treballar en l’autodiagnosi dels diferents espais de participació per identificar què funcionava i què no. Aquest curs volem acabar l’autodiagnosi dels espais de participació que falten, i a partir d’aquí generar un recurs per a què aquests espais es plantegin a inici de curs com intentaran fomentar la participació al seu espai. I també generar un manual sobre la participació a Esplac per a que qualsevol persona (monitores, ex-monitores, sòcies, etc.) pugui saber de quines maneres poden participar a Esplac.

La idea és que amb aquests dos materials s’acabi la tasca d’aquest projecte i que aquest sigui l’últim curs que es dugui a terme.

Objectius
  • Augmentar el sentiment de pertinença a Esplac dels esplais i les monitores i monitors.
  • Aclarir l’estructura organitzativa i participativa d’Esplac.
    • El resultat serà elaborar un manual sobre com s’organitza Esplac i com s’hi pot participar
  • Transversalitzar el pla de participació als diferents espais de participació d’Esplac.
    • El resultat serà un recurs que contingui accions, consells i una graella a omplir, a partir del qual els diferents espais i equips puguin dissenyar els seus processos participatius.
Contacte

penedesgarrafanoia@esplac.cat

Recursos

També, podeu llegir l’article escrit pel Grup de Treball a la Revista Som Esplai.

Notícies relacionades