Aquest passat diumenge 6 de febrer una quinzena de monitores, monitors i dirigents d’Esplac s’han reunit a Barcelona per celebrar el primer Vermut Pedagògic d’Esplac, sobre la temàtica “Com expliquem els perquès?”.

Els Vermuts Pedagògics estan organitzats pel Grup de Treball de Línies Pedagògiques, que s’encarrega d’apropar el debat pedagògic al voltant de les metodologies educatives que utilitzem en el món del lleure i, d’aquesta manera, revisar i enfortir el discurs pedagògic d’Esplac. Un format de trobades de debat i reflexió al voltant de diversos temes pedagògics que dóna continuïtat als primers Campaments Pedagògics de l’associació, que es van dur a terme el juny del 2021.

La trobada d’aquest diumenge, que es va realitzar a Can Batlló, al local de l’esplai Espurna, ha comptat amb la participació de monitores i monitors d’esplais del Sector Barcelona i Vallès Occidental, així com membres de diferents Equips Generals de Sector. El debat ha motivat la reflexió sobre els límits que fiquem amb els infants, què expliquem i què deixem d’explicar, l’ús del mòbil entre les joves i el paper de les famílies a l’esplai respecte la tasca educativa i l’ideari.

D’aquest espai reflexiu, més que respostes, han sorgit preguntes i nous debats que les monitores i monitors tindran l’oportunitat de fer arribar a les seves assemblees amb idees compartides amb altres esplais.

El matí ha acabat amb un vermut al sol amb un espai de cohesió més distès.

Si us ho heu perdut no us preocupeu, estigueu a l’aguait que en breus n’hi haurà més!!