A l’AGO d’aquest passat novembre els esplais van escollir les noves membres de l’Equico d’aquest curs! Aquí les podeu conèixer millor i veure de quins projectes s’encarreguen!

La presidenta d’Esplac és la Caterina Pedregal. Té 30 anys i és de l’esplai Peti ki Peti (Baix Llobregat). La Kate (podeu dir-li així) serà aquest curs referent del Sector Maresme i del Vallès Oriental, de la comissió GSDD, i dels projectes de Protocol contra agressions i de Pla de Participació! També serà la nostra representant al CNJC i a la TIAC. Totes tenim les nostres rareses, i en cas de la Kate, hem descobert un secret que pot fer patir a més d’una. Sht! No li digueu a ningú…però li agrada la pizza amb pinya!

A la vice-presidència tenim en Pau Campderrós, 26 anys, de l’esplai Totikap (Barcelona). És el referent del Sector Barcelonès-Nord i dels Sector Ripollès, Osona i Moianès, i alhora coordina el projecte d’Inclusió i Diversitat, l’Escola d’Esplac i el Som Esplai. A més a més, es responsabilitzarà del nou grup d’Incidència política, i serà el nostre contacte amb la TIAC (juntament amb la Kate). Si mai voleu anar a veure un musical, demaneu-li quin us recomana…perquè li encanten! El que més: Mary Poppins.

La Irene Nadal és la secretària. Té 28 anys i és de l’esplai Guai! (Vallès Oriental). La Irene és la referent del Sector Bages i Berguedà i del Sector Vallès Occidental. També participa de la comissió Reduint Petjada, de l’àrea d’informàtica i del projecte d’Infància. Amb la Kate, representa Esplac al CNJC i s’encarrega de la relació amb INCOOP. Era la monitora perfecta pels campaments: no només no li fa fàstic, sinó que li agrada (li genera plaer!) treure els polls del cap de les altres persones!

A la tresoreria tenim la Carmen Alonso-Villaverde, 26 anys, de l’esplai Sarau (Vallès Occidental). La Carmen és la referent del Sector Barcelona i del Sector Penedès, Garraf i Anoia. També s’encarrega del Grup de Coordinació Internacional, de l’àrea de comunicació i del projecte de Línies Pedagògiques. Es responsabilitzarà, juntament amb en Pau, del nou grup d’Incidència Política, i serà l’encarregada de la Gestió de Recursos i de la relació d’Esplac amb la FOCIR. I sí, us vol confessar que a ella…també li agrada la pizza amb pinya!!! (Què li passa a aquest Equip de Coordinació a la llengua?)

I, per últim, com a Secretari General tenim en Xavier Planas, 30 anys, del Movi de Sarrià (Barcelona). En Xavi és referent dels sectors Camp de Tarragona, Baix Llobregat i Girona, així com també del Pla de Formació. És el contacte de l’Equico amb l’Escola Lliure el Sol, i coordina les reunions de CT (Coordinació Territorial). El seu secret confessable és que, com a mínim una vegada a l’any, li agrada llegir-se de nou tots els llibres de Harry Potter!

Què us penseu, que aquest equipàs coordina l’entitat tot solet? En absolut! Esplac també compta amb les figures de les Representants de Comissió i amb els Equips Generals dels Sectors. Les primeres, com el seu nom indica, son portaveus i representants de les de les opinions preses i les línies marcades en cada comissió. Els Equips Generals dels Sectors estan formats per les persones que coordinen l’acció dels sectors geogràfics amb unes funcions semblants a l’Equip de Coordinació, però en l’àmbit del sector geogràfic. Aquí i aquí podeu conèxier-les a totes!

Probablement ja ho sabeu, però és important especificar que totes les persones que formen part de l’equip de dirigents d’Esplac (ja siguin EGS, RdC o Equico) realitzen la seva tasca de manera voluntària.

Us heu quedat amb ganes de més? Si voleu fer preguntes a les dirigents d’Esplac per conèixer millor la tasca que realitzen, podeu fer-ho a través de les xarxes socials de l’associació i també enviant un correu a comunicacio@esplac.cat.