A l’hora de preparar un projecte o activitat hem de plantejar-nos com obtindrem els recursos per poder dur-lo a terme i fer que sigui accessible econonòmicament per a les famílies, Hi ha molts esplais que, especialment ara que estem preparant els campaments, les colònies i les rutes, ens plantegem fer campanyes econòmiques o de recaptació de material.

Volem destacar com a bona pràctica la campanya que està duent a terme l’esplai Arc de Sant Martí.

Per recollir diners per al projecte de millora del local, van engrescar a un conjunt de membres i ex-membres de l’entitat per crear un disc, aprofitant els coneixements de cadascú en l’àmbit de la música. El resultat és un recull de cançons amb tendència reggae i rumba, però amb estil propi, enganxoses i amb molt de ritme! A més de cançons populars, hi ha cançons inventades pels centres d’interès de les colònies. De fet, el títol del CD “Fem el boig” és el nom d’una de les cançons que van compondre fa més de 20 anys, i que ha anat passant de generació en generació, fins a convertir-se en la cançó de l’esplai. El procés ha estat una eina de motivació per totes les persones que formen part de l’esplai, i el resultat una manera de recaptar diners tot explicant l’esperit d‘energia de l’esplai que tant ens caracteritza.

Per a fer una campanya econòmica ens hem de plantejar:
– Tenir clar per a què necessitem els diners. Les persones que contribuiran amb la campanya han de saber la finalitat de la seva col·laboració!
– Decidir què és el que volem aconseguir: l’objectiu que ens hem plantejat ha de ser realitzable.
Ens hem d’organitzar i fer una bona planificació per definir com farem la campanya, les tasques que comporta i el calendari.
Implicar amb entusiasme als infants, les famílies i a la resta de l’equip. La seva participació és un punt clau per l’èxit, i ens ajudaran a fer molta difusió “boca a boca”!

Altres esplais aprofitem algunes festes populars del barri o del poble per fer iniciatives com vendre roses, llibres i punts de llibre per Sant Jordi, participar de festes d’entitats, fer activitats obertes, o per exemple, l’esplai Can Parellada prepara un quinto durant les vacances d’hivern per subvencionar part de les activitats de l’esplai.

Si voleu treballar l’economia de l’esplai, recordeu que hi ha càpsules formatives que us poden donar eines per organitzar-vos. Per altra banda, també hi ha formacions per treballar el finançament ètic. Per més informació, consulteu als vostres coordinadors de projectes!

I vosaltres com feu campanyes econòmiques al vostre esplai? Expliqueu-nos-les i compartiu-les amb la resta d’esplais!