Seguim compartint les bones pràctiques i, amb l’inici de curs, arriben les primeres reunions amb les famílies.

L’esplai Guaita’l, d’Alella, va preparar una presentació Prezi que sintetitza les idees més importants, i a la mateixa manera serveix d’eina per a guiar millor la reunió. En aquest suport hi han escrit els aspectes bàsics i resumits del que volen comunicar, com la presentació de l’esplai i l’ideari, els temes organitzatius principals (grups d’edat, equip de monitors i monitores, canals de comunicació, activitats i quotes). També tracten altres temes igualment importants, com el compromís d’assistència dels infants a l’esplai, el compromís de voluntariat i responsabilitat dels monitors i monitores, i la importància de la implicació de les famílies a l’esplai, engrescant-les a participar d’activitats i de la comissió de pares i mares.

Com veieu, és important que preparem bé aquests espais, perquè són la nostra targeta de presentació a les famílies. Per això hem de tenir presents algunes coses; primer de tot cal que ens plantegem els objectius de la reunió, ja que ens donarà pistes per dissenyar l’ordre del dia i les temàtiques de les quals voldrem parlar. Un altre aspecte és que pensem a generar confiança i un ambient acollidor, per tant també hem de planificar el nombre d’assistents, i poder disposar d’un horari i un espai adequat per a fer-la.

També cal que siguem clars i explícits, assegurant-nos que la informació es va entenent i deixant espai perquè puguin sortir propostes i preguntes. L’ús de suports visuals com aquest prezi ens poden ajudar a conduir i fer la reunió molt més entenedora per les famílies.

I vosaltres? Incorporeu altres bones pràctiques a les reunions? Estarem encantats de compartir-les!

Molt bona proposta, esplai Guaita’l!